Edirne İdare Mahkemesi Saros’daki FSRU Projesi’ne geçit vermedi

Edirne İdare Mahkemesi, BOTAŞ tarafından yapılan Saros FSRU Liman ve Boru Hattı Projesi’nin ÇED olumlu kararını iptal etti. Keşan Kent Konseyi Başkanı Karagöz, kararın hemen uygulanmasını istedi.

Mahkeme kararının ardından Keşan Kent Konseyi ve Saros Gönüllüleri basın açıklaması düzenledi
Google Haberlere Abone ol

Deniz Çil

EDİRNE - Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Sazlıdere Köyü Sahili’nde BOTAŞ tarafından yapımına başlanan Saros FSRU Liman ve Boru Hattı Projesi inşaatıyla ilgili Edirne İdare Mahkemesi kararını verdi.

Edirne İdare Mahkemesi, Saros FSRU Liman ve Boru Hattı Projesi’nin “ÇED olumlu” kararını iptal etti.

‘MAHKEMENİN İPTAL KARARINI DERHAL UYGULAYIN’

Edirne İdare Mahkemesi’nin verdiği kararla ilgili Keşan Kent Konseyi Başkanı Hasan Karagöz ve Avukat Bülent Kaçar tarafından basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasına, siyasi parti temsilcileri, Saros Gönüllüleri ve çevreciler katıldı. Keşan Kent Konseyi ve Saros Gönülleri tarafından hazırlanan ortak metni Hasan Karagöz okudu. Karagöz, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığını uyarıyoruz. Mahkemenin iptal kararını derhal uygulayın ve liman inşaatını ve boru hattı yapımını hemen durdurun. Saros Körfezi için uzun süredir beklediğimiz adalet, nihayet ses verdi. Üç yıllık mücadelemizde Saros Gönüllüleri ve Keşan Kent Konseyi olarak hukukun üstünlüğüne inancımız ve büyük Saros dayanışmasının sonucu ÇED oyununu bozduk” dedi. Bakanlığın ve BOTAŞ’ın yargı kararına saygı göstererek inşaatı hemen durdurması gerektiğini ifade eden Karagöz, “Durdurun artık bu vandallığı ve Saros’dan hemen çıkın” diye seslendi. Karagöz, Saros Gönüllüleri ve Keşan Kent Konseyi olarak şirketin Saros’u terk etmesinin takipçisi olacaklarını belirtti.

‘TÜM ZARARLAR GİDERİLMEK ZORUNDA’

Avukat Bülent Kaçar, “Anayasanın 125. maddesine göre; idare, kendi eylem ve işlemlerinden doğan zararı ödemekle yükümlüdür” diyerek şirketin çevreye verdiği tüm zararları gidermesi ve telafi etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Basın açıklamasının ardından Avukat Bülent Kaçar ve Keşan Kent Konseyi Başkanı Hasan Karagöz’den oluşan heyet, Keşan Kaymakamlığı’na giderek, Saros FSRU Liman ve Boru Hattı Projesi’nin iptaline dair Edirne İdare Mahkemesi’nin kararının derhal uygulanması için dilekçelerini teslim etti.