Edin Visca resmen Trabzonspor'da

Trabzonspor, Başakşehir'den 31 yaşındaki kanat oyuncusu Edin Visca'yı transfer etti. Oyuncu yılda 1,5 milyon euro garanti ücret alacak, 3,5 yıl takımda kalacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor, uzun süredir uğraştığı Edin Visca transferinde mutlu sona ulaştı. Yıllardır Başakşehir'de başarılı bir performans gösteren futbolcu, kendisini bordo-mavili takıma bağlayan 3,5 yıllık sözleşmeye imza attı.

Trabzonspor Visca için Başakşehir'e 3 taksit halinde toplam 4 milyon 300 bin euro + KDV ödeyecek.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan bildirime göre Boşnak oyuncunun alacağı ücret şöyle:

"2021-2022 futbol sezonu için 750 bin Euro garanti ücret,
2022-2023 futbol sezonu için 1,5 milyon Euro garanti ücret,
2023-2024 futbol sezonu için 1,5 milyon Euro garanti ücret,
2024-2025 futbol sezonu için 1,5 milyon Euro garanti ücret." 

Ayrıca sözleşmede "Menajerlik hizmet bedeli olarak, futbolcu ile olan sözleşmenin devam etmesi şartına bağlı olarak, futbolcuya ödenecek yıllık ücretin %10'u ödenecektir" maddesi yer aldı.

BAŞKANLAR KONUŞTU

Transferin resmiyete kavuşmasının ardından Göksel Gümüşdağ konuştu. Gümüşdağ "Visca için 2 aydır görüşüyoruz. Bugün transferi noktaladık. Ahmet Ağaoğlu'na teşekkür ediyoruz. Başakşehir Kulübü bir şirket, biz de bu şirketin başarısı için çalışıyoruz. Abdullah Avcı uzun yıllar Visca ile çalıştı, transferde bu durum da etkili oldu. Visca, Trabzonspor'a transferi konusunda yardımcı olmamızı istedi. Biz de nihai kararı bugün verdik" dedi. Visca'nın kulübün sembol isimlerinden biri olduğunu söyleyen Gümüşdağ, "11 yıl boyunca büyük emekler verdi. Birçok başarılar yakaladı. Bu kulübe yaşattıkları için kendisine teşekkür ediyorum. Allah yolunu açık etsin" diye konuştu.

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu ise "Yaklaşık 2 aylık bir süreçti. Transferle alakalı çok şey yazıldı, çizildi. Şu saat itibarıyla neticelendirmiş durumdayız. Bu transferde bize her türlü kolaylığı sağlayan Göksel Gümüşdağ'a teşekkür etmek istiyorum. Visca transferi, 3.5 yıllık süreçte en çok uğraş verdiğim transferlerden biriydi" dedi. Ağaoğlu şöyle devam etti:

"Başakşehir'in en önemli oyuncusu, hocamızın çok istediği, camiamızın çok beklediği bir transferdi bu. 10 milyon Trabzonspor taraftarının ekonomik haklarını, finansal varlıklarını en iyi şekilde idare etmekle yükümlüyüz. Visca ile de iyi şartlarda anlaştık.
Verdikleri emeklerden dolayı Başakşehir'e çok teşekkür ediyorum. Hocamızın çok istediği bir oyuncuydu. Önemli katkı vereceğinden şüphemiz yok. Biz hep uzun vadeli düşünüyoruz."

VISCA'NIN SÜPER LİG KARNESİ

1990'da Bosna Hersek'te doğan Visca, 2009'da Zeljeznicar'dan Başakşehir'e transfer oldu. İstanbul ekibiyle Süper Lig şampiyonluğu yaşayan futbolcu, yıllarca istikrarlı performansıyla adından söz ettirdi.

Başakşehir formasıyla kariyerinde 398 resmi maça çıkan futbolcu 110 gol 118 asist yaptı. Visca ayrıca milli takım formasını da 55 kez giyip 10 gol kaydetti. (HABER MERKEZİ)