'Yanlış adres verildi' bahanesiyle eczacıya saldırdı, ölümle tehdit etti

Ataşehir'deki eczaneye giren bir erkek "adresi bulamadığını" iddia ederek eczane çalışanlarına saldırdı. Polis ekipleri saldırganı evinde yakalayarak gözaltına aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ataşehir'deki eczaneye giren erkek, "telefonda adresin yanlış tarif edildiği" gerekçesiyle, eczanede bulunan çalışanların üzerine yürüyerek tehdit etti, eczanede bulunan bilgisayara zarar verdi.

Gerçekleştirdiği saldırı sonrası istediği ilaçları alıp çıkan kişi hakkında eczane çalışanları şikayetçi oldu. Emniyet güçleri, iş yerinin güvenlik kamerasına yansıyan görüntüleri inceleyerek tespit ettiği saldırganı gözaltına aldı.   

'ÜSTÜME YÜRÜYEREK YUMRUK ATMAYA KALKTI'

DHA'nın haberine göre, olay, dün (19 Haziran) Ataşehir'deki İçerönköy Yolu Caddesi üzerinde bulunan eczanede meydana geldi. Eczaneye giren erkek, eczane çalışanına telefonda annesine yanlış adres tarif ettiği gerekçesiyle saldırdı. 

Reçetedeki ilaçları eczacı Ayşenur Ören'den isteyen saldırgan, çalışanlara küfür ve hakaret etti, eczanede bulunan bilgisayarı yumrukladı. İstediği ilaçları alıp çıkan saldırganı Ayşenur Ören, polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri iş yeri kamera görüntülerini inceleyerek saldırganı yakalamak için çalışma başlattı.

Eczacı Ayşenur Ören, olayla ilgili şunları söyledi: "19 Haziran günü nöbetçi eczaneydik. Bir hanımefendi arayarak 'yerinizi bulamadım' diye sitem etti. Bir buçuk saat sonra bir kişi geldi eczaneye. 'Siz nasıl yol tarif ediyorsunuz' diyerek reçeteyi fırlattı. Küfürler ederek bilgisayarıma yumruk atarak devirdi. 'Ben senin boynunu koparırım, ben senin televizyonda bildiğin erkeklere benzemem, seni gebertirim' diyerek hakaret ve küfürlere devam etti. Üstüme yürüyerek yumruk atmaya kalktı. Bir müşterimiz araya girmeye çalıştı. Herkes bir olup dışarıya çıkardılar. İfademizi vererek şikayetçi olduk. Polis şu anda arıyor. Anne oğul adreslerinde yok. Biz sağlık çalışanıyız. Kamu hizmeti veriyoruz. Ben bu halde gece nöbetime devam ettim."

Saldırı anında korku yaşadığını belirten eczanı çalışanı Serap Tekcan da "Korktum. Elinde silah olabilirdi. Birimize zarar verebilirdi. Ona da kalkıştı zaten. Bilgisayara zarar verdi. Fiziksel temas olmadı ama bütün çalışanlara küfür ve hakaretler etti" diye konuştu. 

GÖZALTINA ALINDI

Polis ekipleri, E.T. (30) olduğunu tespit ettiği şüpheliyi, Ataşehir İçerenköy Mahallesi'ndeki evinde yakalayarak gözaltına aldı. Şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından ‘kasten yaralama’, ‘tehdit’, ‘hakaret’ ve ‘mala zarar verme’ suçlarından adliyeye sevk edildi. (HABER MERKEZİ)