Eczacılardan 14 yıl sonra miting kararı

En son 21 Aralık 2008'de miting düzenleyen eczacılar, 14 yıl aradan sonra yeniden miting kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Eczacılar Odası Başkanı Pınar Özcan, “Ülke genelindeki tüm eczacılar ekim ayı ortası gibi ortak bir miting düzenleyecek. Ülkedeki 54 eczacı odasının tamamının katılacağı miting muhtemelen Ankara’da olacak” dedi. Eczacılar, 21 Aralık 2008’de Ankara’da 'Büyük Eczacı Mitingi' yapmıştı.

Sözcü’den Gamze Bal’ın haberine göre; Özcan, “Eylem planımızı aşama aşama uygulamaya devam edeceğiz. Bu, iş bırakmaya kadar gidecek bir süreç” dedi ve iş bırakma tarihlerinin henüz belli olmadığını, süreç içinde belirleneceğinin bilgisini verdi.

Özcan, “Ekonomideki sıkıntılar bizim için hiç bu kadar yakıcı olmamıştı. Mesleği bırakanların sayısı arttı. Eczanesini devreden, mesleği bırakan arkadaşlarımız çok fazla” diye konuştu.

Geçen ay eczacılardan yapılan açıklamada, eczacıların en temel işletme giderlerini dahi karşılayamaz duruma geldikleri vurgulanmış; iki eczaneden birinin kapanma tehlikesi yaşadığı ve eczane iflaslarının başlaması an meselesi olduğu belirtilmişti.

SON MİTİNG 2008’DE YAPILMIŞTI

Eczacılık tarihinin en geniş katılımlı mitingi, 21 Aralık 2008 Pazar günü Ankara’da Kolej Meydanı’nda gerçekleşmiş; mitinge eczacılık fakültesi öğrencileri, akademisyenler ve dağıtım kuruluşlarının çalışanları da katılmıştı. (HABER MERKEZİ)