Düzce’de millet bahçesine ticari işletme itirazı

Düzce’de kurulan millet bahçesine büfelerin konması esnafın tepkisine neden oldu. Esnaf pandemiden dolayı işlerinin durduğunu belirterek, büfelerin firmalara satılmasına itiraz etti.

Google Haberlere Abone ol

Atilla Gösterişli

DÜZCE- Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, şehrin en merkezi yerinde yapılan millet bahçesine, "İçinde hiçbir ticari alan olmayacak" demesine rağmen üç adet büfe konulmasına izin verdi. İkisinin belediyeye ait şirket tarafından işletileceği büfelere ise çevre esnafı karşı çıkıyor.

CHP Düzce İl Başkanı Semih Cemşit de belediye başkanın sözünde durmadığını belirterek, "Çevre esnafına rağmen park alanına büfelerin konması doğru değil. Bu durum pandemiden dolayı satışları düşen esnafı daha da mağdur edecektir. Belediyenin bu tavrı haksız rekabete neden olmaktadır" dedi.

Eski Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve AK Partili Belediye Başkanı Özlü, 2019 tarihinde söz konusu park projesinin tanıtımında, "Millet bahçesi vatandaşların dinlenme ve eğlenme alanı olacaktır. İçinde hiçbir ticari alan olmayacak" ifadelerini kullanmıştı.

Esnaf Ali Kuru

Belediyenin hazırladığı millet bahçesi projesinde büfelerin olmadığını vurgulayan çevre esnaflarından Ali Kuru, belediyenin sözünde durmadığını belirtti. Kuru, "Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü park projesini bizzat açıklarken yaklaşık 20 dönümü kapsayan alanda hiçbir ticari alan olmayacak demişti. Şimdi görüyoruz ki alana üç adet büfe yerleştirildi. Bunlardan ikisini belediyeye ait Bel-Tur şirketi işletecek. Birini de Düzce dışından bir başka şirkete verdiler. Bizim büfemiz parkın hemen karşısında, aramızdaki mesafe sadece 20 metre. Biz ne satıyorsak, parkın içinde belediyeye ait büfede de o satılacak. Belediye başkanı hem sözünde durmadı hem de haksız bir rekabet ortamı yarattı. Pandemiden ötürü zaten zor durumdaydık şimdi bizi daha da mağdur duruma sokuyorlar. Biz çevredeki esnaflar park içinde büfe bulunmasını istemiyoruz" dedi.

CHP Düzce İl Başkanı Semih Cemşit

CHP: BELEDİYE ESNAFI MAĞDUR ETMEMELİ

CHP Düzce İl Başkanı Cemşit de, "Parklar, vatandaşların dinlenme ve eğlenme amaçlarına hizmet etmelidir. Parkın her tarafına ticari amaçlı büfe yerleştirmek doğru değil. Hele ki çevre esnafı istemiyorsa buna hiç tevessül edilmemelidir. Bu büfeleri Düzceli esnaf da işletmeyecek. Aldığımız bilgilere göre üç büfenin ikisini belediyenin kendi bünyesindeki şirket birini ise Düzce dışından bir başka şirket işletecek. Kısaca Düzceli esnaf gözetilmiyor. Bunu kabul etmek mümkün değil" dedi.

MİLLET BAHÇESİ, BİSİKLET VE SCOOTER İHALESİ

Düzce Belediyesi 2019 yerel seçimlerinin hemen sonrasında TOKİ işbirliği ile 14 bin 252 metrekarelik İnönü Parkı ve yanında bulunan 4 bin 883 metrekarelik Avni Akyol parkını birleştirerek ‘Millet Bahçesi’ projesi hazırladı. Belediye Başkanı Özlü, projeyi kamuoyuna açıklarken, alanın tamamının vatandaşların dinlenme, eğlenme ve sportif amaçlı olacağını belirtmiş, hiçbir ticari alan bulunmayacağını ifade etmişti.

Düzce Belediyesi, ‘Millet Bahçesi’ projesi henüz uygulamaya geçmeden bu kez 300 adet akıllı bisiklet ve 200 adet elektrikli akıllı scooter çalıştırma hakkı verilmesi için ihale açtı. Belediye ihale ilanı içine 7 adet mobil büfe kurulmasını da ekledi. İzmir’de faaliyet gösteren bir firmanın kazandığı ihale sonucunda 7 adet büfelerden bir bölümü millet bahçesinin bulunduğu İstanbul Caddesi üzerinde kuruluyor.