Düzce’de fermuar sistemi: İlk sırada CHP, 2. sırada İYİ Parti var

Düzce’de CHP listelerinde ikinci sırada İYİ Partili aday yer aldı. MHP’de ise iki isim ilk defa listede yer bulurken AK Parti, iki yeni isme milletvekili adayı olarak yer verdi.

Düzce
Google Haberlere Abone ol

Özel Çelik

DÜZCE - 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimleri için listeler açıklandı. Düzce’de Millet İttifakı’nın fermuar sistemi ile belirlediği aday listesinde 1. ve 3. sırada CHP’li adaylar yer alırken, ikinci sıraya İYİ Partili aday yerleştirildi.

Meclis’te üç vekil ile temsil edilen Düzce, 2018 genel seçimlerinde iki AK Partili ve bir MHP’li vekili Ankara’ya göndermişti. Bu üç vekilden AK Partili vekil Ayşe Keşir ve MHP’li vekil Ümit Yılmaz, 14 Mayıs seçimlerinde tekrar listelerde yer alırken AK Partili Fahri Çakır ise liste dışı kaldı.

MHP LİSTELERİNDE SÜRPRİZ

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanlığı’nı da yürüten Düzce Milletvekili Ayşe Keşir listede 1. sırada, Ercan Öztürk de 2. sırada yer aldı. Öztürk’ü, Hakan Kuşçuoğlu takip etti.

MHP listesinde hem tanıdık hem sürpriz isimler yer aldı. Önceki dönem milletvekili olan Ümit Yılmaz yerini korurken, Rümeysa Ataseven ve Ömer Albayrak ilk defa MHP listelerinde kendine yer bulan isimler oldu. Cumhurbaşkanı tarafından istifa ettirilen eski AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Keleş, listeye giremedi. Keleş, katıldığı bir TV programında lüks makam aracıyla ilgili eleştirilere ‘Passatta mı binelim?’ şeklinde cevap vermişti. Aynı zamanda bir kavşağa yaptırdığı Rabia heykeli ile gündeme gelmişti.

CHP’nin İYİ Parti ile fermuar sistemi üzerinde anlaştığı illerden biri olan Düzce’de, bazı isimler listeye giremedi. Örneğin, ilk sırada olmasına kesin gözüyle bakılan ve seçim süreci öncesinde çalışmalara başlayan Faruk Darıyerli, liste dışı kaldı. CHP’nin birinci sıra adayı olan Talih Özcan, Kafkas kökenli olması nedeniyle halkta bir memnuniyet yaratmış görünüyor. İYİ Parti’yi ise ikinci sıradaki Aslıhan Akbal Tüysüz temsil ediyor.