Düzce Üniversitesi'nden Tıp Fakültesi'ne doktor olmayan öğretim üyesi ilanı: 'Yanlışlık oldu'

Düzce Üniversitesi'nin Dahili Tıp Bilimleri Bölümü öğretim üyesi ilanında “akupunktur hipnoz gibi alanlarda” çalışmış olma şartı getirmesi tepki çekti. Üniversite, ilanda yanlışlık olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

Özel Çelik

DÜZCE - Düzce Üniversitesi'nin Halk Sağlığı Anabilim Dalı, Dahili Tıp Bilimleri Bölümü'nün Dr. Öğretim Üyesi ilanı kafa karışıklığı yarattı. 4 Eylül 2023 tarihinde verilen ilanda “akupunktur, hipnoz gibi alanlarda çalışmış” öğretim üyesi alınacağı yer alıyordu.

HALK SAĞLIIĞI UZMANLARI: DOKTOR OLMAYAN DOKTOR İLANI VERİLDİ

Ancak Halk Sağlığı Uzmanları Derneği (HASUDER) bir açıklama yaparak Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı'nda uzmanlığı olmayan, doktora derecesi bulunmayan bir kişinin atanmasının kurallara aykırı olduğunu belirtti.

Dernek, liyakatsiz kişilerin halk sağlığı gibi bir ana bilim dalına atanmasının eğitim ve uygulamalarına zarar vereceğine dikkat çekti.

Dernek, ilandaki ifadelerin son derece belirsiz olduğuna dikkat çekerek, “Tıp doktoru olma şartının dahi olmaması bu ilanı daha da şaibeli hale getirmektedir” dedi. Açıklamada, “Düzce Üniversitesi Rektörlüğünü bu ilanı derhal geri çekmeye ve liyakatı esas alan bir ilan şartıyla duyuruya çıkmaya davet ediyoruz” çağrısında bulunuldu.

ÜNİVERSİTE: BİR YANLIŞLIK OLDU, İLANI GERİ ÇEKTİK

Tepkiler üzerine Düzce Üniversitesi, Personel Daire Başkanlığı'ndan görüştüğümüz bir yetkili; bunun bir hatadan kaynaklandığını öne sürdü. İlanın hazırlanış sürecinde yapılan bu hatanın ilan çıktıktan sonra fark edildiğini, hemen girişimde bulunduklarını ve "ilan şartı" başlığının, “Tıpta uzmanlığını halk sağlığı alanında almış olmak” olacak şekilde revize edildiğini belirtti.

Yetkili, HASUDER’in hassasiyetinden önce bu hatanın düzeltilmesi için girişimde bulunduklarını, ancak Resmi Gazete'de duyuruların hemen yayınlanamaması nedeniyle düzeltmenin kamuoyu ile paylaşılamadığını belirtti.

HASUDER Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bülent Kılıç üniversite yönetiminin böyle bir hatadan dönüş yapmasından duyduğu memnuniyeti belirtirken konunun takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.