Duyurulmayan bir eroin operasyonu ve bir Veysel Filiz

Bulgaristan sınırında 100 kilo eroinle yakalandığı öne sürülen Veysel Filiz'e ilişkin bir yazı kaleme alan gazeteci Murat Yetkin, Filiz'in son zamanlarda AK Panrti çizgisindeki medyanın gedikli konuğu olduğuna dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Murat Yetkin, Veysel Filiz'in Bulgaristan sınırında 100 kilo eroinle yakalandığı iddiasını ele aldı. Filiz'in Avrupa'da islamofobiye karşı sesini yükselten ve hüküm yanlısı medyada yıldızı parlayan bir isim olduğunu anlatan Yetkin, oğlunun komplo yapıldığı yönündeki açıklamalarına da yer verdi.

Yetkin'in 'Duyurulmayan bir eroin operasyonu ve bir Veysel Filiz' başlıklı yazısının bir bölümü şöyle:

 

Haberlere göre Veysel Filiz, 9 Aralık günü aracıyla Türkiye’den Bulgaristan’a giderken Hamzaköy sınır kapısında durdurulmuş. Gümrük Muhafaza ekipleri aracındaki gizli bölmelerde piyasa değeri 5 milyon avro (yaklaşık 46 milyon 500 bin lira) olan 100 kilo kadar eroin bulmuşlar. Veysel Filiz, aracından çıkan 100 kilo eroinle bir bağlantısı olmadığını söylemiş ama tutuklanmış. Babasına “komplo kurulduğunu” söyleyen oğlu Fatih Filiz de “Şu anda bir soruşturma yürütüldüğü doğrudur. Fakat dosyada gizlilik kararı olmasına rağmen bu olayın basına sızdırılmış olmasını da anlamış değilim. Kısa süre içerisinde olayın iç yüzü ortaya çıkacak ve babamın suçsuzluğu anlaşılacaktır” demiş.

“Basına sızdırılma” dediği tutuklanmadan on gün sonra www.halkweb.com.tr sitesinde yayınlanan bir haber. Çünkü öncesinde ne gümrüklerin bağlı olduğu Ticaret Bakanlığı ne de İçişleri Bakanlığı, ele geçen bu önemli miktarda eroin konusunda kamuoyuna bir duyuru yapmış. Bakanlığın bu arada Van’da 30 kilo 750 gram eroin yakalanmasını kamuoyuna duyurduğunu hatırlatalım.

100 kilo eroin yakalanmasının duyurulmaması Veysel Filiz’in kim olduğu konusunda merak uyandırmış.

Veysel Filiz aslında son zamanlarda AK Parti çizgisindeki medya kuruluşlarının gedikli konuğu olmaya başlamış bir isim.

YAZININ TAMAMI