'Dur ihtarına uymayan' şüphelinin ölümünde polis tutuklandı

İzmir'de 'dur' ihtarına uymayıp kaçtığı iddia edilen üç şüpheliden Bülent A.'yı vurarak ölümüne neden olan polis memuru tutuklandı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir'in Karşıyaka ilçesinde 2 Aralık gecesi yol denetimi yapan polis ekipleri, bir hafif ticari aracı durdurmak istedi.

DHA'nın aktardığı bilgilere göre, 'dur' ihtarına uymayan araçtakiler kaçınca, polisler otomobili takibe aldı. Şüphelilerin içinde bulunduğu hafif ticari araç, Çiğli'nin Sasallı Mahallesi'nde çamura saplandı.

İddiaya göre, araçtan inip kaçmaya çalışan E.A. (38), Bülent A. ve M.K. (46) ile polisler arasında arbede çıktı. Bu sırada polisin tabancası ateş aldı. Vücuduna mermi isabet eden Bülent A., Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı, ancak müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.

Olayın ardından gözaltına alınıp Jandarmadaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen polis memuru tutuklandı. Şüpheli polis, jandarmadaki ifadesinde "ölen kişinin kendisine bıçakla saldırdığını ve uzaklaştırmak için havaya ateş etmek istediğini ancak yanlışlıkla Bülent A.'ya isabet ettiğini" öne sürdü. (HABER MERKEZİ)