Dünyanın en yaşlı erkeği 114 yaşında hayatını kaybetti

Dünyanın en yaşlı erkeği Venezuelalı Juan Vicente Perez Mora, 114 yaşında yaşamını yitirdi. 1909 yılında dünyaya gelen Perez, 2022 yılında dünyanın en yaşlı erkeği ilan edilmişti.

Fotoğraf: OrchestralHuman/ Wikimedia Commons
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Venezuela'da dünyanın en yaşlı erkeği Juan Vicente Perez Mora, 114 yaşında hayatını kaybetti. Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, Perez'in 114 yaşında Tachira eyaletinde yaşamını yitirdiğini açıkladı.

'BU, NE KADAR OLAĞANÜSTÜ'

Guinness Dünya Rekorları'nın (GWR) internet sitesinde açıklaması yayınlanan GRW Genel Yayın Yönetmeni Craig Glenday de Perez Mora'nın ölümüne ilişkin olarak, Perez'in hem Venezuela'nın en yaşlı vatandaşı olduğunu hem de GRW tarafından, yaşayan en yaşlı erkek olarak tanınan ilk Güney Amerikalı erkek olma özelliği taşıdığını belirtti.

Perez'in dünyanın resmi olarak tanınan en yaşlı dört erkeğinden biri olarak kayıtlara geçtiğini ifade eden Glenday, "Manş Tüneli'ni uçarak geçen Louis Bleriot'tan önce doğmuş bir erkeğe elveda dediğimizi düşünmek ne kadar olağanüstü!" ifadelerini kullandı.

2022'DE DÜNYANIN EN YAŞLI ERKEĞİ İLAN EDİLDİ

Mayıs 1909'da dünyaya gelen Perez'in 11 çocuğu, 41 torunu ile 18 torununun çocuğu ve 12 torununun torunu vardı. Guinness Dünya Rekorları, 2022'de Perez'i dünyanın en yaşlı erkeği ilan etmişti. Guiness, 2022'de yaptığı açıklamada, Perez'i "Beş yaşındayken babası ve kardeşleriyle tarlada çalışmaya başladı ve şeker kamışı ile kahve hasadına yardım etti" ifadeleriyle tanımlamıştı. Hayatını çiftçilikle idame ettiren Perez şeriflik de yapmıştı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)