Dünyadan Noel mesajları: 'Gazze'yi unutmayın, acılarına alışmayın'

Liverpool'da forma giyen Muhammed Salah, "Orta Doğu’da acımasız savaş devam ederken, özellikle Gazze’de ölüm ve yıkımlar yaşanırken, bu yıl Noel’e kalbimiz çok çok buruk bir şekilde giriyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken, dünyadan yapılan Noel mesajlarında 7 Ekim'den bu yana süren saldırılara ve Gazze'de yaşananlara da yer verildi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, “Başta Gazze Latin Cemaati'ne sığınmış olanlar olmak üzere, savaş ve şiddetle karşı karşıya kalan Doğu Hıristiyanları ve tüm inançlardan sivillerle dayanışma içinde olanlara mutlu tatiller ve kutlamaya hazırlanan yurttaşlarımıza da Mutlu Noeller” dedi.

MUHAMMED SALAH: ACILARINI PAYLAŞIYORUZ

İngiltere Premier Lig ekibi Liverpool'da forma giyen futbolcu Muhammed Salah da İsrail'in saldırısı altındaki Filistinlilerin unutulmaması gerektiğini belirtti. Salah da X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:

"Noel, ailelerin bir araya geldiği ve kutlama yaptığı bir zamandır. Orta Doğu’da acımasız savaş devam ederken, özellikle Gazze’de ölüm ve yıkımlar yaşanırken, bu yıl Noel’e kalbimiz çok çok buruk bir şekilde giriyoruz; sevdiklerinin kaybına üzülen ailelerin acısını paylaşıyoruz. Lütfen onları unutmayın ve acı çekmelerine alışmayın. Mutlu Noeller."

BM: NOEL MERHAMET VE DERİN DÜŞÜNME ZAMANIDIR

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres de Noel mesajında, “Noel merhamet ve derin düşünme zamanıdır. Hepimiz bu mevsimden ilham alabilir ve dünyaya daha fazla empati ve dayanışma getirebiliriz. Kutlama yapan herkese en iyi dileklerimi sunarım” dedi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus ise mesajında “Bu gece Noel arifesini kutlayan yakın ve uzak tüm dostlara - mevsimin ruhu evlerinizi sağlık, neşe ve sevgiyle, kalplerinizi huzurla doldursun” ifadelerine yer verdi.

KUDÜS LATİN PATRİĞİ: OLMASI GEREKEN, SOYKIRIM SAVAŞININ DURMASI

Öte yandan, Kudüs Latin Patriği Başpiskoposu Pierbattista Pizzaballa da Batı Şeria'nın Beytüllahim kentinde İsa peygamberin dünyaya geldiğine inanılan mağaranın üzerine kurulu Mehd (Doğuş) Kilisesi'nde gece yarısı yapılan Noel ayinine başkanlık etti. Pizzaballa, ayinde Filistin kefiyesi giyerek yaptığı konuşmada, "Gazze'de gereken sadece ateşkes değil. Gazze'deki soykırım savaşının durmasıdır" ifadelerini kullandı.

Gazze'nin çocukları ve barışı için dua çağrısında bulunan Pizzaballa, Batı dünyasına hitaben şunları söyledi: "Gereken savaşın durdurulması değil, Gazze'de olup biten her şeyin durdurulmasıdır. İsrail'in savaşına son verin, Gazzeli çocukların ve halkın acılarına son verin. Gazze halkının ve çocuklarının artık güvenli hiçbir yeri kalmadı." (DIŞ HABERLER)