Fransa'da yeni 'rekor': Bir günde 10 binden fazla vaka tespit edildi

Korona virüsü salgınının yayılma hızının arttığı Fransa'da, bir günde tespit edilen vaka sayısında yeni bir rekor kaydedildi. Fransa Sağlık Bakanlığı'nın dün yaptığı açıklamaya göre, ülkede son bir günde tespit edilen vaka sayısı 10 bini geçti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa Sağlık Bakanlığı, ülkede son bir gün içinde 10 bin 561 yeni korona virüsü vakası tespit edildiğini açıkladı. Ülkede bir önceki gün de 9 bin 843 yeni vaka ile rekor kırılmıştı.

Fransa Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ülke çapında 772 noktada vaka patlamaları yaşandığı belirtildi. Açıklamaya göre, son bir haftada 2 bin 432 kişi hastaneye yattı, 417 kişi yoğun bakıma alındı.

Fransa hükümeti geçtiğimiz hafta, genel bir sokağa çıkma kısıtlamasından kaçınmak için salgına karşı ek önlemler açıklamıştı.  Başbakan Jean Castex, test sayısını artırmayı ve vaka patlaması yaşanan yerlere özel önlemler getirmeyi vaat etmişti.

Fransa'da salgının başından bu yana 30 bin 910 kişi korona virüsünden öldü. Son bir günde 17 ölüm kaydedildi. (DIŞ HABERLER)