Reuters muhabiri 'Maskeni çıkar' diyen Trump'ı dinlemedi

ABD Başkanı Donald Trump, kendisine soru soran Reuters muhabiri Jeff Mason'dan maskesini çıkartmasını istedi. Trump, 'sesinin boğuk geldiğini' öne sürerek "Maskeyi çıkartman gerekecek" dedi. Mason ise "Daha yüksek sesle konuşurum" diyerek ABD Başkanı'nı reddetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump, korona virüsü salgını nedeniyle basın toplantılarında maske takan gazetecilerle atışmaktan vazgeçmiyor. Maske takmaktan kaçındığı için tepki çeken Trump, son basın toplantısında yine bir gazeteciden maskesini çıkarmasını istedi. Trump'ın mayıs ayında da aynı tartışmaya girdiği Reuters muhabiri Jeff Mason bu talebi reddedince Trump'ın yüzü asıldı.

Trump, Beyaz Saray'daki basın toplantısında kendisine soru sormakta olan Mason'ın sözünü keserek, "Onu çıkartmanız gerekecek. Lütfen çıkarın. Çıkarabilirsiniz. Kaç metre uzaktasınız" dedi. Mason bir an maskeyi çıkarmaya yeltense de, "Daha yüksek sesle konuşurum. Böyle daha iyi mi?" diye ABD Başkanı'na karşı çıktı. Trump ise iç çekerek "Evet, daha iyi" yanıtını vermek zorunda kaldı.

ABD Başkanı, basın toplantısının devamında maskesini çıkararak soru soran bir gazeteciye ise "Sesiniz çok net geliyor, diğer herkesin aksine" demekten de geri durmadı.

Trump, mayıs ayında düzenlediği bir basın toplantısında yine Mason'dan maskesini indirmesini istemişti. Gazetecinin maskesini çıkartmayı reddetmesinin üzerine de Mason'ın ‘politik doğruculuk’ yaptığını öne sürmüştü. (DIŞ HABERLER)

Trump'tan maskesini çıkartmak istemeyen muhabire: Politik doğruculuk yapıyorsunTrump'tan maskesini çıkartmak istemeyen muhabire: Politik doğruculuk yapıyorsun