ABD'li sözcü Rojava'dan gözyaşlarıyla ayrıldı

ABD liderliğindeki IŞİD karşıtı koalisyonun sözcüsü Albay Myles Caggins'in Suriye'nin kuzeyindeki görev süresi sona erdi. Caggins'in, Rojava'dan ayrılmadan önce düzenlediği basın toplantısında gözyaşlarını tutamaması dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonun sözcüsü Albay Myles B. Caggins'in Rojava’daki görevi sona erdi. Caggins, Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) sözcüsü Mustafa Bali ile Haseke'de düzenlediği basın toplantısında koalisyonun altı yılda 7.7 milyon kişiyi IŞİD'den kurtardığını söyledi. Caggins, "SDG'den cesur erkekler ve kadınlar, koalisyonun hava desteğiyle, IŞİD'in yenilgiye uğratılabileceğini dünyaya kanıtladı" diye konuştu.

Görev süresinin uzatılmasını istediğini ama bunun gerçekleşmediğini söyleyen Caggins'in veda konuşması sırasında gözyaşlarını tutamaması dikkat çekti.

Ortak basın toplantısında söz olan Bali ise Rudaw'ın aktardığına göre, 'SDG'nin değerli bir çalışma arkadaşını kaybettiğini ama samimi ve iyi bir dost kazandığını' söyledi. Törende SDG Caggins'e bir ödül de verdi. (DIŞ HABERLER)