Yunanistan silah ve uçak almak için pazarlık yapıyor

Doğu Akdeniz'de Türkiye ile ilişkileri gerilen Yunanistan silah ve savaş uçağı almak için Fransa ve başka ülkelerle görüşüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Doğu Akdeniz'deki enerji kaynakları yüzünden Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilim devam ederken İngiliz Reuters ajansına konuşan bir hükümet yetkilisi "Ülkemizin savunma potansiyelini artırmak için Fransa ve başka ülkelerle görüşme halindeyiz. Bu kapsamdaki müzakerelerin içinde bir uçak alımı da var" dedi.

Yetkili, görüşmelerden henüz bir sonuç çıkmadığını da söyledi. Yunan basınında Fransa'dan 18 Rafaele savaş uçağı almak için anlaşmaya varıldığı haberleri çıkmış ancak bu haber Fransa tarafından 'müzakereleri sürdüğü, henüz bir anlaşmaya varılmadığı' belirtilerek yalanlanmıştı.

Yunanistan Maliye Bakanı Christos Staikouras da dün yaptığı açıklamada yıllardır savunma harcamalarına dönük kemer sıkma politikalarının ardından ülkesinin bu yılın başlarında silahlı kuvvetlerini desteklemek için nakit rezervlerinin bir kısmını harcamaya hazır olduğunu söylemişti. Görevinin 'silahlı kuvvetlerin önleme gücünü tahkim etmek olduğunu belirten Staikouras, "Maliye Bakanlığı olarak, hükümetin bu alandaki kararlarını desteklemek için mümkün olan her şeyi yapacağız" demişti.

Yunanistan, 2009 yılının sonlarında patlak veren borç krizi sırasında, ekonominin ayakta kalmasına yardımcı olan üç uluslararası kurtarma paketi kapsamında savunma harcamalarını askıya almıştı. (HABER MERKEZİ)