Rusya: Türkiye'yle yeni S-400 anlaşması 2021'de imzalanabilir

Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400'ler ABD'yle sorun yaratmaya devam ederken, Moskova'dan yeni anlaşmaya dair bir açıklama geldi. Rus devlet savunma sanayi şirketi Rostec’in Başkanı Çemezov, Türkiye'ye ek S-400 sevkıyatına yönelik yeni anlaşmanın muhtemelen gelecek yıl imzalanacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rus devlet savunma sanayi şirketi Rostec’in Başkanı Sergey Çemezov, Türkiye'ye ek S-400 sevkıyatına yönelik yeni anlaşmanın 'muhtemelen gelecek yıl imzalanacağını' söyledi. Bugün başlayan Uluslararası Askeri ve Teknik Forumu Army-2020 çerçevesinde Rus basınına konuşan Çemezov, “Yıl sonuna kadar anlaşmayı imzalamayacağımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı. İkinci anlaşmanın gelecek yıl imzalanma olasılığı ile ilgili soruyu yanıtlayan Çemezov, “Muhtemelen” dedi.

'ANLAŞMA OLURSA KISA SÜREDE SEVKIYAT YAPABİLİRİZ'

Rus devlet ajansı Sputnik'in haberine göre, Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov da ilgili anlaşma imzalanırsa S-400 savunma sistemi üretebileceklerini ve Türkiye’ye ek sevkıyat gerçekleştirebileceklerini söyledi. Yakın zamanda bir anlaşma imzalanması halinde Türkiye’ye kısa sürede yeni bir parti S-400 sevkıyatı yapıp yapamayacakları yönündeki soruyu yanıtlayan Manturov, “Endüstrimiz anlaşmadaki sürede S-400 üretimine ve Türkiye’ye ek sevkıyat gerçekleştirmeye hazır” dedi. Manturov, sevkıyat tarihleri ile ilgili konuların müzakereler sırasında çözüleceğini kaydetti. (Sputnik)