Rusya'dan çelişkili S-400 açıklamaları

Rusya'dan Türkiye ile planlanan ek S-400 anlaşması hakkında çelişkili açıklamalar geliyor. Rus devlet silah ihracat şirketi Rosoboronexport’un Başkanı'nun anlaşmanın imzalandığını söylemesinin ardından, Rusya Federal Askeri ve Teknik İşbirliği Servisi (FSVTS) Başkanı Dmitriy Şugayev görüşmelerde ileri safhada olduklarını ancak henüz anlaşma imzalamadıklarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'dan Türkiye ile yapılması planlanan ikinci S-400 anlaşması hakkında çelişkili açıklamalar geldi. Rus devlet silah ihracat şirketi Rosoboronexport’un Başkanı Aleksandr Miheyev'in 'Türkiye’ye S-400 sevkıyatına yönelik ikinci anlaşmanın imzalandığını' söylemesinin ardından, Rusya Federal Askeri ve Teknik İşbirliği Servisi (FSVTS) Başkanı Dmitriy Şugayev bu açıklamayı 'yalanladı'. Şugayev, Türkiye’ye ek S-400 sevkıyatı konusundaki görüşmelerde ileri bir safhada olduklarını ancak henüz anlaşma imzalamadıklarını ifade etti.

Zvezda televizyonuna konuşan Şugayev, "Türkiye ile ek opsiyon için imzaları atma konusunda çok ileri bir safhadayız. Şu an başka bazı detayları konuşuyor, üzerinde anlaşıyor ve bir başka opsiyona yönelik imzaları atmak için Türk partnerlerimizin kararını bekliyoruz” dedi.

Miheyev ise Uluslararası Askeri ve Teknik Forumu Army-2020 çerçevesinde gazetecilere yaptığı açıklamada Miheyev, “Anlaşma imzalandı, şu anda ortaklarımızla anlaşmanın uygulanmasına yönelik mali modeli görüşüyoruz” demişti.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir de, haziran ayında Moskova ve Ankara'nın ikinci parti S-400 sevkiyatı için prensipte anlaştığını söylemişti. (Sputnik)