DSÖ: 12 yaş üzeri çocuklar da maske takmalı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), korona virüsünün yayılmasını engellemek için 12 yaş ve üzerindeki çocukların da maske takmasını tavsiye etti. Kurum, 12 yaşın üzerindeki çocukların korona virüsünü yetişkinler gibi bulaştırabildiğine dair bulgular olduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), korona virüsü salgınına karşı maske takılmasına dair tavsiyelerini bir kez daha güncelleyerek, 12 yaşın üzerindeki çocukların da maske kullanması gerektiğini duyurdu. Kurum, altı-11 yaş arasındaki çocukların da kronik hastalar ve yaşlılar gibi yüksek riskli gruplarla temas sırasında maske takması gerektiğini belirtti.

DSÖ ve BM'nin çocuk örgütü UNICEF'ten yapılan ortak açıklamada, 12 yaşın üzerindeki çocukların korona virüsünü yetişkinler gibi bulaştırabildiğine dair bulgular olduğu belirtildi. Çocukların bulaş konusunda nasıl bir rol oynadığının netleşmesi için daha fazla araştırma yapılması gerektiğine dikkat çekilse de, 12 yaş üzerinin maske takması tavsiye edildi; altı-11 taş arasının yaşadıkları bölgelerdeki vaka sayıları, riskli gruplarla temas, çocuğun maskeye erişimi gibi faktörler göz önünde bulundurularak maske takabileceği belirtildi. (DIŞ HABERLER)