Trump'ın eski siyaset danışmanı Steve Bannon gözaltında

ABD Başkanı Donald Trump'ın eski danışmanı ve 2016 seçimlerindeki kampanyasının mimarı Steve Bannon, dolandırıcılık suçlamasıyla New York'ta gözaltına alındı. Bannon, Meksika sınırına duvar inşası için internet üzerinden düzenlenen bağış kampanyasında binlerce kişiyi dolandırmakla suçlanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump'ın eski siyaset danışmanı Steve Bannon, Meksika sırına duvar inşası için internet üzerinden düzenlenen bağış kampanyasında dolandırıcılık yapma suçlamasıyla gözaltına alındı. Bannon ile birlikte üç kişinin daha gözaltına alındığı belirtildi.

25 MİLYON DOLARLIK DOLANDIRICILIK

Bannon, ABD-Meksika sınırına duvar inşası için internette başlattığı bağış kampanyasında yüzbinlerce kişiyi 25 milyon dolar dolandırmakla suçlanıyor. ABD Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, toplanan paranın duvar inşası amacıyla kullanılmadığı, kampanyanın kurucusu ve vitrin yüzü Brian Kolfage'ın lüks yaşamına milyonlarca dolar aktarıldığı belirtildi.

Amerikan sağının önde gelen isimlerinden biri olan Bannon, Donald Trump'ın seçim kampanyasından çalışmış, sonrasında da bir dönem Beyaz Saray'da Trump'a danışmanlık yapmıştı. Bannon, göçü ebgellemek adına Meksika sınırına duvar inşasını Trump'ın kilit seçim vaatlerinden biri haline getiren isimdi. (DIŞ HABERLER)