Lübnan'da bir bakan daha istifa etti

Beyrut'taki patlama ve yarattığı etkiler hükümeti sarsmaya devam ediyor. Lübnan Enformasyon Bakanı'nın ardından Çevre Bakanı Damianos Kattar da istifa ettiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Lübnan'nın başkenti Beyrut'ta 4 Ağustos'ta meydana gelen, 158 kişinin öldüğü, binlerce kişinin de yaralandığı patlamanın ardından hükümeti hedef alan protestolar sonrasında bir bakan daha hükümetteki görevini bıraktı.

Çevre Bakanı Damianos Kattar, bugün itibarıyla istifa ettiğini açıkladı.

Daha önce ise Lübnan Enformasyon Bakanı Menal Abdussamed, Lübnan halkından özür dileyerek hükümetteki görevinden istifa ettiğini duyurmuştu.

Patlamada 158 kişi ölmüş, yaklaşık 6 bin kişi yaralanmıştı. Kentteki hasarın boyutunun ise 10-15 milyar doları aşabileceği belirtilmişti.

Beyrut’ta dün akşam göstericilerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda 700’den fazla kişi yaralandığı bildirilmişti.

'ULUSLARARASI SORUŞTURMA TALEBİ ZAMAN KAYBI' 

Bu arada Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Beyrut Limanı'nda yaşanan büyük patlamayla ilgili uluslararası soruşturma talebinde bulunulmasının "zaman kaybı olacağını" belirtti. Avn açıklamasında, suçluların ve masumların tespiti için yargının hızlı olması gerektiğine dikkat çekti.

Lübnan'da şiddetli patlamanın yaşandığı ilk günden bu yana olayın tüm detaylarıyla ortaya konulması için uluslararası soruşturma talebinde bulunulurken, diğer bir taraftan da yerel yargıya olan güvenin sarsılmaması gerektiği savunuluyor.

Lübnan ordusu: Kayıplar için umut tükeniyorLübnan ordusu: Kayıplar için umut tükeniyor

Lübnan'da ilk istifa: Enformasyon bakanı özür dileyerek görevini bıraktıLübnan'da ilk istifa: Enformasyon bakanı özür dileyerek görevini bıraktı