Beyrut'taki liman hükümeti suçladı: 'Patlayıcıyı buradan alın' demiştik

Beyrut Limanı'ndaki patlamanın sebebi olarak gösterilen 2 bin 750 tonluk amonyum nitrat hakkında yeni açıklama geldi. Limanın genel müdürü Hassan Koraytem, patlayıcının mahkeme kararıyla burada tutulduğunu, kaldırılması taleplerinin yanıtsız kaldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta en 100 kişinin ölümüne, 250 bini aşkın kişinin de evsiz kalmasına yol açan patlamanın meydana geldiği Beyrut Limanı'nın genel müdürü Hassan Koraytem, yaşananlardan devleti sorumlu tuttu. Koraytem, infilak eden amonyum nitratın limandan çıkarılması yönündeki taleplerin yanıtsız bırakıldığını söyledi.

'GÜMRÜK YETKİLİLERİ KALDIRILMASINI İSTEDİ'

Yerel televizyon kanalı OTV'ye konuşan Koraytem, 2013 yılında durdurulmuş bir gemiden geriye kalan patlayıcının, altı yıl önceki bir mahkeme kararıyla limanda depolandığını söyledi. Koraytem, gümrük ve devlet güvenlik yetkililerinin bu malzemenin ülkeden çıkarılması veya yerinin değiştirilmesi için yetkililerden talepte bulunduğunu anlatıp "Fakat hiçbir şey değişmedi" dedi.

MACRON BEYRUT'A GİDİYOR

Öte yandan, eski sömürgeci olarak Lübnan'la yakın ilişkilerini sürdürmeye çalışan Fransa'nın Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yarın dayanışma için Beyrut’a gidecek. Fransa Cumhurbaşkanlığı, Macron’un Lübnanlı liderlerle bir araya geleceğini açıkladı. (DIŞ HABERLER)