Belediye başkanları Trump'ı ABD Kongresi'ne şikayet etti

ABD Başkanı Trump'ın ırkçılık karşıtı gösterilerde federal polislerin görevlendirilmesi kararına belediye başkanları tepki gösterdi. Federal polislerin durumu daha da kötüleştirdiğini belirten belediye başkanları, ABD Kongresi'ne mektup yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de Oregon eyaletinin Portland kenti belediye başkanı ve diğer beş büyük kentin yerel yönetimleri, ABD Başkanı Donald Trump'ın federal güvenlik güçlerinin yerel yönetimlerin onayı olmaksızın eyaletlerde görevlendirilmesine karşı adım atılması için ABD Kongresi'ne çağrıda bulundu.

Amerika'nın Sesi'nde yer alan haber göre, ırkçılık ve polis şiddeti karşıtı gösterilerde federal polislerin sert tutumuyla gündeme gelen Portland’ın yanı sıra, Seattle, Chicago, Kansas City, Albuquerque ve Washington belediye başkanları ABD Temsilciler Meclisi ve Senato üyelerine ortak mektup yazdı.

Mektupta, “Bu yönetimin, federal güçleri yerel yetkililerin itirazlarına rağmen kentlerde son derece kötü bir şekilde kullanıyor olması asla yaşanmaması gereken bir durum" ifadelerine yer verildi.

Portland Belediye Başkanı Ted Wheeler ve komisyon üyesi Jo Ann Hardesty, İç Güvenlik Bakanı Vekili Chad Wolf'a, federal güvenlik güçlerinin eylemelere müdahalesinin sona erdirilmesi ve federal polislerin ayrılması için görüşme talebinde bulundu.

Mayıs ayında Minneapolis’te polis şiddetine maruz kalan George Floyd’un ölümüyle başlayan protesto dalgası birçok yerde azalırken Portland’da özellikle son haftalarda göstericilerle federal güvenlik güçleri arasında gerilim yaşanıyor.

ABD Başkanı Donald Trump, “federal güvenlik güçlerinin kentteki ayaklanmayı bastırmak için görevde olduğunu” söyledi. Yerel yetkililerse federal polislerin varlığının durumu daha da kötüye sürüklediği görüşünde.