Yeğeninin kitabı sızdırıldı: Trump'ın karakterini 'sosyopat' babası şekillendirdi

ABD Başkanı Donald Trump'ın yeğeni Mary Trump'ın yazdığı kitabın bazı bölümleri basına sızdırıldı. Mary Trump, amcasının karakterini 'yüksek işlevli bir sosyopat' diye tanımladığı yabancı düşmanı ve cinsiyetçi babasının şekillendirdiğini öne sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump'ın yeğeni Mary Trump'ın, aile sırlarını ifşa eden ve önümüzdeki hafta yayımlanması planlanan kitabının bazı bölümleri basına sızdırıldı. Bir psikiyatr olan Mary Trump, ABD Başkanı'nın karakterinin ırkçı, cinsiyetçi ve yabancı düşmanı babasının davranışlarıyla şekillendiğini söylüyor; Trump'ın babasının 'yüksek işlevli bir sosyopat' olduğu teşhisi koyuyor. Kitapta Trump'ın yeğenine cinsel tacizde bulunduğu, üniversite sınavlarına da kendisinin yerine para karşılığında bir arkadaşını soktuğu iddia ediliyor.

Mary Trump'ın yazdığı, 'Çok Fazla, Asla Yeterli Değil: Ailem Nasıl Dünyanın En Tehlikeli Adamını Yarattı' isimli kitapta öne çıkan iddialar şöyle:

'NARSİSİZMİNE BABASI YOL AÇTI'

Mary Trump, kitabına ismini de veren analizini şöyle aktarıyor: "Çocuk istismarı bir anlamda, 'çok fazla' beklentisi veya 'yetersiz' olunmasıdır. Donald 'yetersiz'i, gelişimin kilit önemdeki bir aşamasında annesiyle bağının kopması ile yaşadı. Annesi tarafından en az bir yıl terk edildi, babası sadece onun ihtiyaçlarını karşılamakta başarısız olmadı; onu güvende, sevilen ve değer verilen bir kiş oalrak da hissettiremedi. Donald, onu hayat boyu yaralayacak mahrumiyetlere maruz kaldı."

Mary Trump, amcasının bunların sonucunda narsisizm, zorbalık ve büyüklük gösterisi ihtiyacı gibi kişilik özellikleri geliştirdiğini yazdı.

.

'BABASI BİR SOSYOPATTI'

Mary Trump, ABD Başkanı'nın babasını 'yüksek işlevli bir sosyopat' olarak niteliyor; kitapta, zorbalık, antisemitizm, ırkçılık, cinsiyetçilik ve yabancı düşmanlığı gibi Donald Trump'ın da sık sık eleştirildiği türden davranış ve tavırları olduğunu anlatıyor.

YEĞENİNE CİNSEL TACİZDE BULUNMUŞ

Mary Trump, amcasının kendisine cinsel tacizde bulunduğunu da anlattı. 1990'ların başında Trump'ın Florida'daki Mar-a-Lago’da bulunan yazlık konutunda öğle yemeğine mayoyla giden Mary Trump, kendisini gören amcasının "Vay canına Mary, memelerin ne kadar da büyük" dediğini yazdı.

Mary Trump, "29 yaşındaydım ve pek kolay utanmazdım ama yüzüm kızardı" deyip havluyla omuzlarını kapatmaya çalıştığını, amcasının o dönemki eşi Marla Maples'ın da Donald Trump'ın dirseğine vurarak onu azarladığını belirtti.

SINAVLARA ARKADAŞINI SOKMUŞ

Kitaptaki bir diğer iddia da, Trump'ın Pennsylvania Üniversitesi'nin prestijli işletme okulu Wharton'a girebilmek SAT sınavlarına yakın bir arkadaşını soktuğu yönünde. "Hiçbir zaman parasız kalmayan Donald, arkadaşına iyi ödeme yaptı" diyen Mary Trump, amcasının test sonuçlarının iyi olmasıyla tanınan Joe Shapiro isimli zeki bir arkadaşına kendisi yerine sınava girmesi için para verdiğini yazdı.

Mary Trump, kitabında amcası Donald Trump'ı 'dünyanın sağlığı, ekonomik güvenliği ve sosyal dokusunu tehdit eden biri' olarak da tanımladı. (DIŞ HABERLER)