Cezaevinde beş yıl fazla tutuldu: 'Kimse bana söylemedi'

Samoa, cezaevinde beş yıl fazladan tutulan bir mahkumu konuşuyor. 2015'te tahliye edilmiş olması gereken Sio Agafili'nin durumu şans eseri fark edildi. "Kimse bana hapis cezamın ne zaman biteceğini söylemedi" ifadelerini kullanan Agafili dava açmaya hazırlanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Samoa'da bir mahkumun cezaevinde beş yıl fazla tutulduğu ortaya çıktı. Hatayı bir yargıcın fark etmesi üzerine serbest kalan Sio Agafili, "Kimse bana hapis cezamın ne zaman biteceğini söylememişti" dedi.

TESADÜFEN FARK EDİLDİ

Kasım 2008'de hırsızlık ve soygun suçlamalarından iki ayrı ceza alan Agafili'nin Aralık 2015'te serbest bırakılmış olması gerekiyordu. Ancak geçtiğimiz hafta, tutulduğu cezaevindeki toplu firar sırasında yaşanan saldırı nedeniyle yargıç önüne çıkana kadar bu durum fark edilmedi. Agafili'nin dosyasını inceleyen hakim, yapılan hatayı şans eseri fark etti.

Yerel basına konuşan üç çocuk babası Agafili, "Kimse bana hapis cezamın ne zaman biteceğini söylemedi, [parmaklıklar ardında] günlerin sayısını kaybettim. Ne zaman dışarı çıkmam gerektiğini hatırlamıyorum, yalnızca cezamı çekmem gerektiğini biliyorum" dedi.

'MAHKUMLARIN DURUMUNDAN ENDİŞELİYİM'

Agafili'nin avukatı Muriel Lui, yasal seçeneklerin tartışıldığını ve tazminat talebinde bulunacaklarını dile getirdi. “Anayasa'nın altıncı maddesi uyarınca özgürlük hakkı kesinlikle ihlal edildi" diyen avukat, Agafili'nin dosyası göz önünde bulundurulduğunda diğer mahkumların durumundan endişe ettiğini söyledi. Lui, "Bu durum, Samoa'da cezaevinde olan mahkumlara doğru cezaların uygulanıp uygulanmadığı hakkında soru işareti yaratıyor" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)