Barselona'da Sagrada Familia sağlık çalışanları için açıldı

Mimar Antoni Gaudi tarafından tasarlanan Sagrada Familia, aylar sonra sağlık görevlileri, polis yetkilileri ve sivil toplum kuruluşu üyeleri için açıldı. Bazilikanın web sayfasında, 'salgınla ön cephede mücadele eden çalışanları kutlamak için' bu kararın alındığı ifade edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İspanya'da korona virüsüyle mücadele kapsamında alınan kısıtlayıcı tedbirler kademeli olarak hafifletilirken, ülkenin en meşhur yapılarından Sagrada Familia bazilikası kapılarını virüsle mücadele eden çalışanlar için açtı. Sağlık görevlileri, polis yetkilileri ve sivil toplum kuruluşu üyeleri için açılan Sagrada Familia'da sosyal mesafe kurallarına dikkat edildi.

Mimar Antoni Gaudi tarafından tasarlanan bazilika, mart ayında korona virüsü tedbirleri kapsamında kapatılmıştı. Ancak önümüzdeki iki hafta boyunca sağlık prosedürlerine uyulması koşuluyla yalnızca virüsle mücadele eden çalışanların ziyaretine izin verileceği açıklandı.

Sagrada Familia'nın web sayfasında, 'salgınla ön cephede mücadele eden çalışanları kutlamak için' bu kararın alındığı aktarıldı. Ziyaretçilerden Virginia Martinez isimli doktor, "İlk defa buraya geldim ve son birkaç aydır verdiğimiz saatler için benim açımdan bir hediye niteliğinde" dedi. (DIŞ HABERLER)