Bodrum'daki kebap fiyatları İngiltere basınına yansıdı

İngiliz basını, Türkiye'de normalleşme sürecine giren turistik mekanlardaki yüksek fiyatlara yer verdi. Daily Mail gazetesinin haberinde, "Turistler kebap yemek için 44 pound, denizde yüzmek için 62 pound ödüyor" ifadeleri kullanıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsüyle mücadelede alınan tedbirlerin hafifletilmesi kapsamında plajların ve tatil beldelerinin normalleşme sürecine girmesiyle beraber açılan turistik mekanlardaki yüksek fiyatlar İngiliz basınına yansıdı. Daily Mail gazetesinin Bodrum'daki fiyatlara dikkat çektiği haberinde, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın "Biz turistin cebindeki parayı sonuna kadar almakla mesulüz" sözlerine de yer verildi.

Daily Mail'in "Turistler kebap yemek için 44 pound, denizde yüzmek için 62 pound ödüyor" başlığıyla verdiği haberde, fiyatların yüksek tutulmasının sebebinin 'korona virüsü salgınından etkilenen ülke ekonomisini ayağa kaldırma çabası' olduğu belirtildi. Bodrum Belediye Başkanı Aras'ın ifadelerine de yer verilen haberde, 'küçük bir kahve için 7 pound, pide için 22 pound alındığı' ifade edildi.

BELEDİYE BAŞKANI ARAS NE DEMİŞTİ?

Bodrum'da bir plajda euro üzerinden kesilen hesapta 370 liralık dönerin sosyal medyada tartışma yaratması üzerine Belediye Başkanı Aras, şu ifadeleri kullanmıştı: "Biz turistin, vatandaşımızın demiyorum, cebindeki parayı sonuna kadar almakla mesulüz. Adam cebine para koymuş gelmiş, niye harcamasın? Bir dönere 100 bin TL vermek istiyorsa, versin yesin. Bana ne. Ama burada 20 TL’ye de döner var. O dönerin 20 TL olması gerektiği konusunda tereddüt ediyorsanız, belediyemize başvurursunuz ben de gider onu sonuna kadar denetlerim."

Bu açıklamaların ardından, yüksek fiyatların Bodrum'un genelini yansıtmadığını dile getiren Aras, bu fiyatları savunmadığını aktardı. 'Turizmde üst gelir grubunun hedeflendiğini' söyleyen Aras, şöyle konuştu: "Dünyanın her yerinde gerekli tesislerin oluşturulması gerekiyor. Bunlar oluşmazsa, bu insanlar buradan kalkarlar farklı ülkelere giderler. Hiçbir şekilde Bodrum'da pahalı fiyatları savunduğumuz yok ya da bu şekilde olması gerektiğini söylemedik." (DIŞ HABERLER)