Suriyeli Kürtler 'Sezar muafiyeti' için görüşmelere başladı

Suriyeli Kürtlerin, ABD'nin Beşar Esad yönetimini hedef alan yeni yaptırımlarından muafiyet için görüşmelere başladığı belirtildi. Buna göre, Rojava'daki özerk yönetimin yetkilileriyle ABD liderliğindeki IŞİD karşıtı koalisyon arasında, Kürtlerin yaptırımlardan muaf tutulmasını sağlayacak mekanizmalar üzerine görüşmeler yapılıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriyeli Kürtlerin, ABD'nin Beşar Esad yönetimine karşı geçtiğimiz hafta devreye soktuğu 'Sezar yaptırımları'ndan nasıl muaf tutulacakları konusunda görüşmeler yaptığı belirtildi. Reuters'a konuşan Kürt yetkililer, kendilerine muafiyet sözü verildiğini ama bu durumun nasıl sağlanacağı konusunda diyalog başlatıldığını söyledi.

Buna göre, Rojava'daki özerk yönetimin yetkilileriyle ABD liderliğindeki IŞİD karşıtı koalisyon arasında, Kürtlerin yeni yaptırımlardan muaf tutulmasını sağlayacak mekanizmalar üzerine görüşmeler yapılıyor.

ABD'nin geçtiğimiz hafta yürürlüğe soktuğu yaptırımlar, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, yakın çevresi ve Suriye hükümetiyle iş yapan kişi ve kuruluşların malvarlıklarının, milliyet gözetilmeksizin dondurulmasını öngörüyor. IŞİD'le mücadelede Amerikan müttefiki olan Kürtlerin bu yaptırımlardan muaf tutulacağı açıklanmış olsa da, özerk Kürt yönetiminin kontrolündeki bölgenin ekonomik olarak olumsuz etkilenmesi bekleniyor. Suriye'de hükümetin kontrolündeki bölgelerle ticareti sürdüren Kürtler, yaptırımlar sonrası fiyatların yükselmesinden endişeli.

Reuters'ın Kürtlerle yapılan görüşmeleri sorduğu bir Amerikan Dışişleri yetkilisiyse, "Özel diplomatik diyaloglarımızın içeriği hakkında yorum yapmıyoruz" demekle yetindi. Yetkili, 'insani yardımların yaptırımlardan muaf olduğunu ve ortaklarıyla yakın işbirliğini sürdürdüklerini' söyledi. (DIŞ HABERLER)