Bolton'dan yalanlama: Biden'a oy vermeyecek

Yazdığı anı kitabıyla ABD'de tartışma yaratan eski ulusal güvenlik danışmanı John Bolton, Demokrat başkan adayı Joe Biden'a oy vereceği iddiasını yalanladı. Sözcüsü, Bolton'ın 'Trump’ı koltuğundan etme hatrına bile olsa partisini değiştirmeyi düşünmediğini' aktardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Beyaz Saray sırlarını ifşa ettiği kitabıyla gündemden düşmeyen eski ABD ulusal güvenlik danışmanı John Bolton, başkanlık yarışında 'eski patronu' ABD Başkanı Donald Trump’ın rakibi Joe Biden’ı destekleyeceğine yönelik iddiaları reddetti. Daha yayımlanmadan Beyaz Saray ile krize neden olan kitabının medya tanıtımlarıyla meşgul olan Bolton, kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde taraf değiştirerek Demokratları destekleyeceğine dair haberleri yalanladı.

Daily Telegraph’ta yayımlanan Con Coughlin imzalı röportajda, Bolton’ın ‘normalde Demokratlara oy vermeyi düşünecek biri olmadığı’ ancak Trump’ın başkanlığından duyduğu hoşnutsuzluğun derinliği nedeniyle bu kez oyunun rengini değiştirmeye niyetli olduğu belirtiliyordu. Röportajda, “Bay Bolton, geçen seneki istifasına kadar 17 ay boyunca ulusal güvenlik danışmanı olarak hizmet ettiği Başkan’a oy vermek yerine Demokrat aday Joe Biden’a oy verme niyetinde olduğunu söyledi” ifadelerine yer veriliyordu.

'TRUMP, PARTİNİN AMAÇLARINI TEMSİL ETMİYOR'

Con Coughlin, her ne kadar Bolton’dan doğrudan bir alıntı yapmasa da bu konudaki fikrinden emin olduğunu aktarıyordu. Coughlin, “Bay Bolton, Biden’a oy vermekle kendi Cumhuriyetçi kökenlerine ihanet etmediğinde ısrar etti, çünkü Trump’ın partinin amaçlarını temsil etmediğine inanıyor” diyordu.

'BÖYLE BİR ŞEYİ ASLA SÖYLEMEDİ'

Ancak röportajın yayımlanmasının üzerinden bir saat bile geçmeden John Bolton’ın sözcüsünden yalanlama geldi. Sarah Tinsley tarafından yapılan açıklamada, Bolton’ın Trump’ı koltuğundan etme hatrına bile olsa partisini değiştirmeyi düşünmediği belirtildi. CNN’e konuşan Tinsley, “Açıklama doğru değil. Biden’a oy vermeyi planladığını asla söylemedi” dedi. Ancak Tinsley, Trump’ın da Bolton’ın seçenekleri arasında yer almadığını vurguladı.

'KESİNLİKLE BIDEN'A OY VERMEYECEĞİM'

Öte yandan konuyla ilgili bizzat ABC’ye konuşan John Bolton da, “Kasım ayında Trump’a oy vermeyeceğim. Kesinlikle Biden’a da oy vermeyeceğim. Yazmak için muhafazakâr bir Cumhuriyetçi bulacağım” dedi.

Donald Trump’ın azil soruşturmasında ifade vermeyi reddederek şimşekleri üzerine çeken Bolton’ın bu tavrı bazı kesimler tarafından “Hâlâ korkakça davranmaya devam ediyor” şeklinde yorumlandı. Bu kesimlere göre Bolton’ın ‘muhafazakâr bir Cumhuriyetçi’ arayışı temelde hâlâ Trump’a oy vermesi anlamına geliyor. (Kaynak: Sputnik)