Starbucks 'siyahları destek yasağı'ndan geri adım attı

Starbucks, çalışanlarının siyahları destekleyen ürünler giymesine yönelik yasak kararını iptal etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'li kahve zinciri Starbucks, çalışanlarının siyahları destekleyen tişört, rozet, etiket gibi mesaj içerikli ürün kullanılmasını yasaklama kararından vazgeçti.

Starbucks'tan yapılan açıklamada, "Bize, siyahi toplumun ve sizin içinde bulunduğu acıyı anlayıp anlamadığımızı sordunuz. Neler hissettiğinizi iş ortamında yansıtmak istediğinizi söylediniz. Sizleri görüyor ve duyuyoruz. Siyahilerin hayatı önemlidir. Bu hiçbir zaman değişmeyecek bir gerçektir" denildi.

Şirket, çalışanların giyebileceği "Siyahların hayatı önemlidir" yazılı tişörtlerin siparişlerinin de verildiğini duyurdu. Starbucks çalışanları tişörtler hazırlanana dek istediği kıyafeti giyerek tepkilerini dile getirebilecek.

ABD'de yayın yapan Buzzfeed'in perşembe günü yayımladığı haberde, Starbucks yönetiminin siyahları destekleyen mesajların yazılı olduğu tişört, rozet, etiket gibi ürünlerin kullanımını yasakladığı belirtilmişti.

Çalışanlara e-posta olarak gönderilen yazıda, "bazı provokatörlerin Black Lives Matter (BLM) hareketinin temel değerlerini yanlış yorumladığı ve bazı durumlarda bölücülük için platform olarak kullanması" yasak kararına gerekçe olarak gösterilmişti. (Kaynak: Euronews)