Trump için din görevlilerine de biber gazı sıkılmış!

ABD Başkanı Donald Trump'ın bir kiliseye gidebilmesi için polis saldırısı düzenlenen protestocular arasında, kilisenin papazlarının da yer aldığı ortaya çıktı. Biber gazına maruz kalan Papaz Gini Gerbasi, "Elinde İncil ile poz verebilsin diye insanları dağıttılar" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump'ın, bir kiliseye gidebilmek için yolu açtırmak amacıyla gaz sıktırdığı protestocular arasında din görevlilerinin de olduğu ortaya çıktı. Trump'ın gittiği St. John’s Episcopal Kilisesi’nden din görevlilerinin biber gazına maruz kaldığı kaydedildi. Polis saldırısına maruz kalan Papaz Gini Gerbasi, "Kutsal toprakları savaş alanına çevirdiler" tepkisini gösterdi.

"Birden bire göz yaşartıcı gaza nedeniyle öksürdüm" diyen Gerbasi, saldırı sırasında 20 din görevlisinin protestocuları desteklemek için olay yerinde olduğunu anlattı. Gerbasi, din görevlilerinin protestoculara su, yiyecek ve el dezenfektanı verdiklerini söyledi.

'TRUMP ELİNDE İNCİL'LE POZ VEREBİLSİN DİYE DAĞITTILAR'

Saat yediye doğru, sokağa çıkma yasağının başlamasından önce önce toparlanmaya başladıklarını anlatan  söyleyen Gerbasi, "Patlama seslerini duyduk, insanların yere düştüğünü gördük, ne olduğunu anlamadık" dedi. Bazı protestocuların polis tarafından ateş açılmasıyla vurulduklarını ve acıyla bağırdıklarını da dile getirdi.

"Bu, ülkemizde iyileşmeye, uzlaşmaya ve adalete ihtiyacımız olan zamanlarda, büyük acı veren bir kriz anıdır" diyerek devam eden Gerbasi, "Polis, siyah kalkanları ve teçhizatlarıyla beraber protestocuları St. John's Kilisesi'nin verandasından itmeye başladı" ifadelerini kullandı.

Daha sonra meslektaşlarıyla beraber bölgeden uzaklaştıklarını dile getiren Gerbasi, bunu ardından Trump'ın kilise önünde çekilen fotoğraflarını gördüklerini söyledi: "O, elinde İncil ile bina önünde poz verebilsin diye insanları dağıttılar." (DIŞ HABERLER)

Kiliseye gitmesi için eylemcilere gaz sıkıldı, piskopos karşı çıktı: Dini siyasete alet edemezKiliseye gitmesi için eylemcilere gaz sıkıldı, piskopos karşı çıktı: Dini siyasete alet edemez