Pompeo İsrail'den Çin'i hedef aldı

ABD Başkanı Mike Pompeo, korona virüsü nedeniyle Çin'i hedef almayı günübirlik İsrail ziyaretinde de sürdürdü. Pompeo, İsrail basınına demecinde "Çin Aralık 2009'da virüsü biliyordu ve bunu karartmaya çalıştı" derken, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile görüşmesinde de 'bilgi saklayan ülkeleri konuşacaklarını' söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, korona virüsü salgınına rağmen İsrail'e düzenlediği bir günlük ziyarette yine Çin'i hedef aldı. İsrail'in Batı Şeria'yı ilhak girişimi nedeniyle düzenlenen ziyarette Pompeo, Çin'in dünyadan bilgi sakladığı iddiasını sürdürdü.

Pompeo, İsrail gazetesi Israel Hayom ile söyleşisinde, "Kesin olarak bildiğimiz şey şu; virüs Çin'in Wuhan kentinden çıktı. Çin Komünist Partisi Aralık 2009'da virüsü biliyordu ve bunu karartmaya çalıştı. İnsanları konuşmaktan mahrum bıraktılar, yeterince hızlı bilgi paylaşmadılar, dünya için büyük bir risk yarattılar" iddiasında bulundu.

ABD Dışişleri Bakanı, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile ikili görüşmesinden önce de, bu kez isim vermeden de olsa Çin'i yine hedef aldı. Pompeo Netanyahu'ya, "Siz harika bir ortaksınız, bilgi saklamaya çalışan bazı ülkelerin aksine bilgi paylaşıyorsunuz - ve o ülke hakkında da konuşacağız" dedi.

Pompeo'nun bir günlük İsrail ziyaretinin ana gündem maddesi, İsrail'in 1967'den bu yana işgal altında tuttuğu Batı Şeria'daki yasadışı yerleşimleri ve stratejik Ürdün Vadisi'ni ilhak etmesi yönündeki öneri bulunuyor. Filistinliler, ABD'nin Birleşmiş Milletler kararlarını ihlal ederek 'barış planı' adı altında sunduğu bu öneriyi kategorik ederek reddediyor. (DIŞ HABERLER)