İsrail'de Yahudi festivaline katılan 320 kişi gözaltında

İsrail'de korona virüsü tedbirlerine rağmen dini bir festivale katılan ultra Ortodoks Yahudilerle polis arasında çatışma çıktı. Polise taş attığı belirtilen 320 kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgınını çok sıkı tedbirlerle kontrol altına almayı başaran İsrail'de, aşırı Ortodoks Yahudilerle hükümet arasındaki gerilim sürüyor. Son gerilim, Yahudi tarihinde önemli yer tutan Lag LaOmer kutlamaları nedeniyle patlak verdi.

Yüzlerce kişi korona virüsü tedbirlerini ihlal ederek Meron Tepesi'ne ateş yakmak için çıkınca polis müdahale etti. Katılımcıların polise taş ve bazı nesneler attığı belirtilirken, 320 kişi tutuklandı.

Polis açıklamasında, "Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yüzlerce kişi Meron Tepesi'ne gitti. Ne yazık ki, acil durum düzenlemelerini kasten ihlal etmeyi seçtiler" denildi.

İsrail hükümetinin korona virüsü tedbirleri, ülkenin aşırı dindar kesimleriyle daha önce de gerilim yaratmıştı. Sinangogların kapatılmasına ve hamursuz bayramında ülke içi seyahatin kısıtlanmasına tepki gösterilmişti.

Son olayda, aşırı dindar Yahudileri temsil eden Şas partisinin lideri olan İçişleri Bakanı Arye Dery'nin polis baskınına destek verdiği belirtiliyor. (DIŞ HABERLER)