ABD'li matematikçinin cinayet zanlısı 32 yıl sonra yakalandı: Nefret suçu

ABD'li matematikçi Scott Johnson'ın, 1988 yılında Avustralya'da uçurumdan düşerek öldüğü olayın homofobiye dayalı bir cinayet olduğu ortaya çıktı. Avustralya zanlının yakalandığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD vatandaşı 27 yaşındaki matematikçi Scott Johnson 1988 yılında, Avustralya'nın Sidney kentinde uçurumdan yuvarlanmış halde bulundu. Avustralya polisi, 32 sene sonra cinayet zanlısının yakaladığını ve cinayetin nefret suçu olduğunu açıkladı.

Scott Johnson

Euronews'in haberine göre, Scott Johnson’ın ölümüyle ilgili ilk soruşturmada, ölümün intihardan kaynaklandığına karar verildi. 2012’de ise soruşturma tekrar açıldı.

Üçüncü soruşturma aşamasında 2017 yılında, Johnson’ın fiziksel şiddet sonucu uçurumdan düştüğü anlaşıldı. 2018 yılında ise cinayetin çözülmesi için bilgi verecek olanlara 647 bin Amerikan doları ödül dağıtılacağı açıklandı.

Avustralya polisi Scott Johnson’ın ABD'deki ailesine ulaşarak cinayet zanlısının yakalandığını duyurdu. Polis yetkilisi Mick Fuller “Bu aramayı yapmak benim kariyerimin zirve noktası. Steve (Scott Johnson’ın kardeşi) uzun yıllar boyunca bunun için savaştı. Adaletin sağlanması için onun mücadelesinde yer almak benim için onur” dedi.

Steve Johnson da kardeşinin homofobik şiddet kaynaklı cinayetlerde öldürülenleri sembolize ettiğini söyledi.