Donald Trump'ın büyük babası İspanyol gribi salgınında ölmüş

ABD Başkanı Donald Trump'ın büyük babası Friedrich Trump'ın, 1918 yılında tüm dünyada salgın haline gelen İspanyol gribine yakalanarak 49 yaşında vefat ettiği ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Covid-19 salgınındaki tutumu nedeniyle çok eleştirilen ABD Başkanı Donald Trump'ın büyük babası Friedrich Trump'ın, 1918-1922 yılları arasında dünya çapında 50 milyondan fazla insanı öldürdüğü düşünülen İspanyol gribine yakalanarak vefat ettiği ortaya çıktı. İş insanı Friedrich Trump, 30 Mayıs 1918 tarihinde 49 yaşında grip nedeniyle öldü.

O dönem ABD donanma bakanı yardımcısı olan geleceğin ABD başkanı Franklin Roosevelt'te salgına yakalanmış ve kurtulmayı başarmıştı.

Friedrich Trump

Bu arada Donald Trump, Oval Ofis'te New York Post'a verdiği özel röportajında, Çin'in virüsü kasten üretmediğini savundu.

Virüsün küresel bir salgın haline gelmesinden Çin'i sorumlu tutan Trump, "İstihbarat raporlarından anlıyoruz ki, Çin'de kötü şeyler oldu. Bununla yüzleşelim. Çin, bunu (virüsü) kasten ortaya çıkarmadı ama virüs bir şekilde oradan (Vuhan) çıktı" değerlendirmesinde bulundu.

'SAVAŞ HAKKINDA KONUŞMAK İSTEMİYORUM'

Daha önceki açıklamalarında Covid-19'un Vuhan'daki bir laboratuvardan çıktığını savunan Trump, bu kez ton değiştirerek, "Virüs, Vuhan'da ortaya çıktı ama burası bir laboratuvar olmayabilir. Virüsün oradan çıkıp tüm dünyaya yayılmasına izin verilmemeliydi" ifadesini kullandı.

Trump, Çin ile artan gerginliğin askeri bir müdahaleyle sonuçlanıp sonuçlanmayacağı sorusuna "Savaş hakkında konuşmak istemiyorum. Bu çok nahoş bir şey. Biliyorsunuz Çin ile birkaç ay önce ticaret anlaşması yaptık. Anlaşma sürecinde iki ülke ilişkileri hakkında büyük bir iyimserlik vardı. Sonra bu virüs ortaya çıktı" yanıtını verdi. (AA)