Pasteur Enstitüsü: Fransa'daki salgının kaynağı Çin değil

Fransa'da yapılan araştırmada, ülkede patlak veren korona virüsü salgının kaynağının Çin olmadığı ortaya çıkarıldı. Pasteur Enstitüsü'nden araştırmacıların genetik analizlerde tespit ettiği suşların kaynağının Çin veya İtalya olmadığı kaydedildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'nın başkenti Paris'teki Pasteur Enstitüsü'nden virologların yürüttüğü bir araştırmada, ülkedeki salgında yayılan virüsün Çin kaynaklı olmadığı tespit edildi. Genetik analizlerde, ülkedeki suşların kaynağının Çin veya İtalya'daki örneklerle aynı olmadığı kaydedildi.

ABD'DE DE ÖRNEKLERİNE RASTLANDI

Enstitü'nün genetik analizi, korona virüsü bulaşan 97 Fransız ve üç Cezayirli hasta üzerinde yapıldı. Analizde, Fransa'daki virüsün Çin veya İtalya'da görülen türlerden farklı olduğu ortaya çıktı. Hastalardan toplanan örneklerde, suşların hepsinin tek bir soydan geldiği ve bunlara şimdiye kadar sadece Avrupa ile ABD'de rastlandığı ifade edildi. Ancak araştırmacılar, 'korona virüsünün Çin'den önce Fransa'da görüldüğü' yargısına varmak için sonuçların yetersiz olduğunu söyledi.

Fransa'da bir doktor, 27 Aralık 2019'da zatürre teşhisiyle tedavi ettikleri bir hastadan o dönemde alınan örneklere yeni yapılan korona virüsü testlerinin pozitif çıktığını açıklamıştı. Bu açıklamaya kadar, Fransa'daki ilk vakanın ocak sonunda görüldüğü sanılıyordu. (DIŞ HABERLER)