Hindistan'da halk, polisi taş ve sopalarla kovaladı

Hindistan’ın korona virüsü vakalarının yüzde 75’ini oluşturan ve kırmızı bölge ilan edilen Howrah’ta halk, kendilerini uyaran polislere saldırdı. Onlarca kişi, taş ve sopalarla polisi kovaladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle sokağa çıkma yasağı uygulanan Hindistan'da bu kez halk polisi kovaladı.

Batı Bengal eyaletindeki Howrah bölgesinde meydana gelen olayda, karantina kurallarına uymayan halk ile aralarında kadın memurların da bulunduğu polis ekipleri arasında başlayan tartışma kontrolden çıktı. Tartışmanın alevlenmesinin ardından yetkililer ile halk arasında arbede yaşandı.

Öfkeli kalabalık önce kendilerini uyaran polis memurlarına taş ve sopa ile saldırdı. Polis çareyi kaçmakta buldu. Çıkan arbedede 2 polis aracı hasar görürken, yaralanan iki memur hastaneye kaldırıldı. Bölgeye takviye kuvvetler sevk eden polis, 14 kişiyi gözaltına aldı. Howrah bölgesinden sorumlu Orman Bakanı Rajiv Banerjee, suçlulara sert cezalar verileceğini söyledi.

Hindistan polisi birçok kez, salgına karşı alınan önlemler kapsamında ilan edilen sokağa çıkma yasağına uymayanları döverken görüntülenmişti. Nüfusu 1.3 milyar olan Hindistan'da korona virüsü (Covid-19) için başlatılan tecrit uygulaması 2 hafta daha uzatılmıştı. (Sputnik)