Rusya'da vaka sayısı 100 bine dayandı

Rusya'da son 24 saat içince 5 bin 841 yeni korona virüsü vakasının tespit edilmesiyle toplam sayı 100 bine dayandı. Korona virüsü nedeniyle ölenlerin sayısı ise 972'ye çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'da 5 bin 841 kişinin daha enfekte olmasıyla beraber ülkedeki korona virüsü vakalarının sayısı 100 bine dayandı. 99 bin 399 kişinin enfekte olduğu Rusya'da, son bir günde 108 kişi öldü. Ölü sayısındaki artışın hızlandığı ülkede korona kaynaklı ölümlerin sayısı 972'ye yükseldi.

'ZİRVE NOKTASINI HENÜZ GÖRMEDİK'

Mart ayından bu yana geniş kapsamlı ve sıkı karantina önlemleri uygulanan Rusya'da, Devlet Başkanı Vladimir Putin dün yaptığı açıklamada karantina kısıtlamalarının en az iki hafta daha süreceğini açıklamış, zirve noktasının henüz aşılmadığını dile getirmişti. Putin, "Durum hala kritik. Salgınla mücadelede yeni ve belki daha daha yoğun çalışmalara ihtiyaç duyulacak bir aşamadayız" ifadelerini kullanmıştı.

İRAN'DA ÖLÜ SAYISI 6 BİNE YAKLAŞTI

İran Sağlık Bakanlığı, ülkede son bir gün içinde 80 kişinin öldüğünü duyurdu. İran'da korona kaynakları ölümlerin sayısı 5 bin 957'ye, vaka sayısı 93,657'e yükseldi. (DIŞ HABERLER)