Trump ile New York Valisi Cuomo görüştü: Test sayısı artırılacak

ABD Başkanı Donald Trump ile New York Valisi Andrew Cuomo bir araya geldi. Daha önce birçok kez Trump ile karşı karşıya gelen Cuomo, test sayısnın artırılması konusunda anlaştıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump ve New York Valisi Andrew Cuomo, Beyaz Saray'da bir araya geldi. Covid-19 salgınının ABD'de en etkili olduğu New York eyaletinin valisi Cuomo, Oval Ofis'te Trump ile yaptığı görüşmenin ardından, MSNBC televizyonuna bağlanarak görüşmeye ilişkin değerlendirmede bulundu.

Cuomo, "Herkesin bildiği gibi bir sonraki aşamaya geçmek için en önemli mesele test kapasitesi. Test konusunda eyaletler ile federal yönetim arasında sorumluluk ve görev ayrımını yapmak çok önemli. Bu konuda birlikte çalışacağız, gerçek bir ortaklık kurmamız lazım" dedi.  Cuomo, New York eyaletinin test kapasitesini günlük 20 binden 40 bine çıkarmayı amaçladıklarını söyledi.

Daha önce birçok defa Trump ile karşı karşıya gelen Cuomo, görüşmede New York'un ihtiyaç duyduğu federal fonun da gündeme geldiğini aktaran Cuomo, "Trump, bu fon konusunda çok anlayışlı ve açık görünüyordu" dedi. (AA)

New York Valisi'nden Trump'a isyan: Sen kral değilsinNew York Valisi'nden Trump'a isyan: Sen kral değilsin