Karantinayı ekonomi için hafifleten İspanya hükümetine 'ikinci dalga' uyarısı

Yeni korona virüsü vakalarının ve ölüm oranlarının azalmasıyla salgının zirve noktasını aştığı düşünülen İspanya'da, bazı iş kolları ekonomik endişeler nedeniyle bugün iş başı yaptı. İmalat ve inşaat sektörü işçileri bu sabah işe giderken, hükümete yerel yönetimlerden 'yeni bir salgın ve ikinci dalga' uyarısı geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgınından en çok etkilenen ülkelerden biri olan İspanya'da hükümet, karantina önlemlerini bu sabah itibarıyla hafifletmeye başladı. 27 Mart'tan bu yana devam eden bazı karantina önlemleri kaldırılırken, 'uzaktan çalışamayan' işletmelerin yeniden açılmasına izin verildi. Ekonominin durma noktasına geldiği ülkede böylece, imalat ve inşaat sektörü işçileri yeniden iş başı yaptı.

10 MİLYON MASKE DAĞITILACAK

İspanya'da bu sabahı işe gitmek zorunda kalan kişilere maske de dağıtıldı. Hükümet, toplu taşıma araçlarında toplamda 10 milyon maske dağıtılacağını duyurdu. İçişleri Bakanı Fernando Grande-Marlaska, İspanyol polisinin maske dağıtımına başladığını söyledi. Bakan, "Çalışanların sağlığını garantiye almalıyız. En ufak bir etkilenmede, faaliyetler başlatılamaz" dedi.

'ULUSAL ACİL DURUM HALA YÜRÜRLÜKTE'

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ise karantinanın hafifletilmesi kararının 'uzmanlara danışılarak alındığını' söyledi. Sanchez, "Henüz diğer kısıtlamaları hafifletmiyoruz. Ulusal acil durum hâlâ yürürlükte ve karantina süreci devam ediyor. Sona eren tek şey, iki haftalık ekonomik durağanlık dönemidir" dedi.

KATALONYA'DAN İKİNCİ DALGA UYARISI

Bu karar, bazı yerel yönetimlerin hükümeti eleştirmesine de yol açtı. Katalonya Özerk Yönetimi Başkanı Quim Torra, karantina önlemlerinin kaldırılmasının 'yeni bir salgın ve ikinci dalgaya neden olabileceğini' söyledi. Torra, zorunlu olmaması halinde çalışanların işe gitmemesi gerektiğini dile getirdi. (DIŞ HABERLER)