Daily Mail yazdı: Johnson nasıl ölümden döndü?

İngiltere'de Muhafazakârlara yakınlığıyla bilinen Daily Mail gazetesi, Başbakan Boris Johnson'ın korona virüsü nedeniyle bakıma alınmasının arka planında yaşananları yazdı. Gazete, Johnson'ın hastaneye götürüldüğünde 'durumunun çok kötü olduğunu' pazartesi günü daha da kötüleştiğini, bu sırada ABD ile Çin'in de Johnson'a ilaç yardımı için yarışa giriştiğini yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın geçtiğimiz hafta korona virüsü nedeniyle aniden hastaneye yatırılıp yoğun bakıma alınmasının arka planında yaşananlar sızdırıldı. Daily Mail gazetesi, Muhafazakâr Partili kaynaklara dayandırdığı haberinde, Johnson'ın 'ölümden döndüğünü' ve hastaneye götürüldüğünde durumunun çok kötü olduğunu yazdı.

Habere göre,  korona virüsüne yakalandığını ilk olarak 27 Mart günü açıklayan Johnson için aslında 2 Nisan perşembe günü hastanede bir yatak hazırlanmıştı. St. Thomas Hastanesi'nde, başbakanın gizli bir kapıdan gireceği ve 12'inci katta yatacağı odaya gizlice götürüleceği bir protokol belirlenmişti. Johnson'ın tıbbi bilgilerinin saklanacağı güvenli bir bilgisayar sistemi de kurulmuştu.

'DURUMU ÇOK, ÇOK KÖTÜYDÜ'

Ancak 55 yaşındaki Johnson, hastaneye gitmeyi birkaç gün daha reddedecekti... 5 Nisan pazar gününe gelindiğindeyse, İngiltere Başbakanı'nın başka seçeneği kalmamıştı. Daily Mail'a konuşan bir kaynak, Johnson'ın bu tarihte hastaneye kaldırıldığında 'bilinci açık olsa da durumunun çok, çok kötü olduğunu' söyledi. Buna göre, hastaneye varmasından sonra sadece 10 dakika sonra, Johnson'a burnundan oksijen verilmeye başlanmıştı bile.

NİŞANLISINA TELEFON: SOLUNUM CİHAZINA BAĞLAYABİLİRİZ

Daily Mail, Başbakanlık ofisinden pazar ve pazartesi yapılan açıklamalarda 'Johnson'ın stabil olduğu' bilgisinin verildiğini, oysa başbakanın durumunun giderek kötüleştiğini de yazdı. Buna göre, pazartesi akşamı saat 18.00 sularında, doktorları Johnson'ın nişanlısı Carrie Symonds'ı aradı. Symonds'a, Johnson'ın durumunun oksijen tedavisine rağmen düzelmediği ve solunum cihazı ihtimalinin giderek yükseldiği bilgisi verildi. Üst düzey bir yetkili Daily Mail'a isim vermeden yaptığı açıklamada, "İşlerin bu kadar hızlı oluvermesi korkutucuydu, inanamadım" diyordu.

PAZARTESİ AKŞAMI 'DUA ETMEKTEN BAŞKA BİR ŞEY KALMADI'

Bir diğer yetkili ise pazartesi akşamı hakkında, "Dua etmekten başka yapacak bir şeyin kalmadığı o gecelerden biriydi" diye konuştu.

ABD VE ÇİN'İN İLAÇ YARIŞI!

Daily Mail, bu sırada ABD ve Çin'in de Johnson'a ilaç yardımı yapmak için 'tuhaf' bir yarışa girdiğini de yazdı. Buna göre, Beyaz Saray hastaneyi arayarak bazı ilaçlar önermeye çalıştı ama nazikçe İngiliz Dışişleri Bakanlığı'na yönlendirildi. Kısa süre sonra benzer bir adım Çin'den geldi; Çinli ilaç firmaları Pekin yönetimi adına Johnson'a ilaç yardımı önerdi. Habere göre, bu tekliflerin hepsi reddedildi.

JOHNSON: SAĞLIK ÇALIŞANLARINA HAYATIMI BORÇLUYUM

Daily Mail, Johnson'ın pazartesi gecesini beklenenden daha iyi geçirdiğini ve ateşinin salı sabahı düşmeye başladığını yazdı. İngiltere Başbakanı, sonuç olarak perşembe günü yoğun bakımdan çıkarıldı. Johnson ise son açıklamasında "Sağlık çalışanlarına ne kadar teşekkür etsem az. Onlara hayatımı borçluyum" demişti. (DIŞ HABERLER)