Fransa'da karantina önlemleri sıklaştırılıyor: Açık hava sporlarına saat kısıtlaması getirildi

Fransa hükümeti, başkent Paris'te açık hava sporlarına saat kısıtlaması getirdi. Yarından itibaren, açık hava sporlarının sadece saat 19.00 ile 10.00 arasında yapılabileceği duyuruldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'da korona virüsüyle mücadele kapsamında karantina önlemleri sıkılaştırılıyor. Fransa hükümeti, başkent Paris'te saat 10.00 ile 19.00 arasında açık havada spor yapmayı yasakladı.

Fransa'nın başkenti Paris'te 'evde kal' uyarılarına rağmen sokaklarda koşanlar ve spor yapanların azalmaması üzerine, hükümet yetkilileri dışarıda spor yapanlara saat kısıtlaması getirdi. Belediye başkanlığı ofisinin polis birimleriyle yayınladığı ortak bildiride, çarşamba gününden itibaren açık hava sporlarının sadece saat 19.00 ile 10.00 arasında yapılabileceği açıklandı.

Fransa'da 17 Mart'tan bu yana uygulanan karantina önlemleri 15 Nisan'a kadar uzatılmıştı. Fransa İçişleri Bakanı Christophe Castaner, 17 Mart'ta 'kısmı sokağa çıkma yasağı' uygulanacağını açıklamış, yasağa uymanlara ise 135 euro (yaklaşık 990 TL) para cezası verileceğini söylemişti. (DIŞ HABERLER)