İtalyanlardan Almanya'ya: 2. Dünya Savaşı'nı hatırlayın, hafızanızı yoklayın

İtalya'da bir grup belediye başkanı, Alman gazetesi FAZ'a ilan vererek ekonomik yardım talebini reddeden Berlin hükümetine seslendi. İlanda, Almanya'ya 2. Dünya Savaşı sonrası borçları için yardım edildiği hatırlatılarak, "Hafıza doğru kararların verilmesine yardımcı olur" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgınından en çok etkilenen Avrupa ülkesi olmasına rağmen AB'ye yaptığı ekonomik yardım çağrıları karşılıksız kalan İtalya'da, bir grup siyasetçi Alman gazetesi Frankfurter Allgemeine Zeitung'a tam sayfa ilan verdi. İlanda, 2. Dünya Savaşı'ndan sonra Almanya'nın borçlarının silindiği hatırlatılarak, "Size savaştan sonra nasıl yardım edildiyse, siz de bize yardım edin" denildi.

'SEVGİLİ ALMAN DOSTLARIMIZ, HAFIZANIZI YOKLAYIN...'

İlandaki metni, İtalya'daki korona virüsü salgınından en çok etkilenen bölgelerin belediye başkanları ve bölge valilerinin imzaladığı belirtiliyor. İtalya'nın sağcı ve solcu siyasetçilerini biraraya getiren ilanda, "Sevgili Alman dostlarımız, hafıza doğru kararların verilmesine yardımcı olur" deniyor; Almanya'nın 2. Dünya Savaşı sonrası borçlarının azaltıldığı 1953 tarihli anlaşma hatırlatılıyor.

HOLLANDA'YA DA ELEŞTİRİ

İlanda, İtalya'nın korona fonu çağrısına Almanya ile birlikte karşı çıkan Hollanda da eleştiriliyor. Hollanda'nın şirketler için bir vergi cenneti kurduğu, 'yıllardır büyük Avrupa ülkelerinin kaynaklarını bu şekilde azalttığı' savunuluyor.

Avrupa Birliği'nin geçtiğimiz haftaki zirvesinde, başta salgından en çok etkilenen İtalya, İspanya ve Fransa olmak üzere dokuz üye, ortak bir ekonomik paket önerisinde bulunmuştu. Ancak Almanya, Hollanda ve Finlandiya bu öneriye karşı çıkarak diğer ekonomilerin borçlarını paylaşmayı reddetmişti. (DIŞ HABERLER)

AB'de virüs çatlağı: Fransa da isyan ettiAB'de virüs çatlağı: Fransa da isyan etti