'Karantina çöpçatanlığı': Önce el yıkatıyor, sonra flört ettiriyor

Korona virüsü nedeniyle milyonlarca kişinin evde oturması, internet üzerinden çöpçatanlık yapan sitelerin kullanıcı sayısını artırdı. ABD'de 'koronaya özel' kurulan Quarantine Together isimli uygulama ise ellerini yıkadığını beyan eden kullanıcılara flört vaadinde bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünya çapında milyonları eve hapseden korona virüsü salgınına özel bir çöpçatanlık uygulaması geliştirildi. 'Quarantine Together (Birlikte Karantina)' isimli uygulama, 'ellerini yıkadıklarını' garanti eden kullanıcılara flört vaadinde bulunuyor.

Uygulama, Daniel Ahmadizadeh ve Christopher Smeder tarafından 15 Mart'ta piyasaya sürüldü. "İnsanlar evde kalmak zorunda ve insanlar evde kaldığında yalnızlaşır" diyen Ahmadizadeh, Quarantine Together'ın 'günümüzdeki yaşam koşullarına özgün bir uygulama' olduğunu söyledi.

Quarantine Together uygulaması, her gün saat 18:00'da kullanıcılarına ellerini yıkayıp yıkamadıklarını soruyor. Ellerini yıkadığını belirten kullanıcılara, başka kişilerle mesajlaşma izni veriliyor. 15 dakikalık mesajlaşmanın ardından ise eşleşen kullanıcılar görüntülü sohbet seçeneği sunuluyor.

Quarantine Today piyasaya sürüldüğü gün 200 kişi kaydolurken, her gün yüzde 50'lik artışla kullanıcı yelpazesi genişliyor.

TINDER KULLANIMININDA YÜZDE 15 ARTIŞ

Korona virüsü günlerinde, çöpçatanlık sitesi Tinder da ABD'deki günlük mesajlaşmalarda önceki haftalara kıyasla yüzde 15 artış kaydetti. Bir başkan çöpçatanlık uygulaması olan Bumble ise kullanımda yüzde 21 artış olduğunu duyurdu. (DIŞ HABERLER)