Kolombiya'da virüs isyanı: Mahkumlar ayaklandı, 23 kişi öldü

231 kişinin korona virüsü kaptığı, iki kişinin öldüğü Kolombiya’daki bir cezaevinde sağlık ve hijyen koşullarını protesto eden mahkumlar isyan başlattı. 23 mahkum öldü, 83 kişi yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kolombiya’nın başkenti Bogota’da bir cezaevinde isyan çıktı. Korona virüsü salgınıyla mücadeleye kapsamında yeterli önlem alınmamasını ve hijyen koşullarını protesto eden mahkumların başlattığı isyanda 23 mahkum öldü, 83 kişi yaralandı.

Yaralanan 32 mahkum hastaneye kaldırıldı. Kolombiya Adalet Bakanı Cabello Blanco, yedi gardiyanın yaralandığını, ikisinin durumunun kritik olduğunu söyledi. Blanco, isyanın ülkedeki 13 cezaevinde ‘koordineli olarak planlanmış olduğunu’ söyledi ve şu ifadeleri kullandı: “Bugün çok üzücü ve acı verici bir gün. Dün gece La Modelo cezaevinde ve ülkede bir çok gözaltı merkezinde düzenlenen protestolar esnasında mahkumlar kaçmaya çalıştı.”

Hijyen ve sağlık koşullarının kötü olmadığını öne süren Blanco, “Bu isyanlara neden olacak herhangi bir sıhhi problem yok” dedi. 231 kişinin enfekte olduğu ve iki kişinin virüs nedeniyle öldüğü Kolombiya’da, salı gününden itibaren karantina önlemleri artırılacak. (DIŞ HABERLER)