İsviçre bile isyan etti: Sayılara yetişemiyoruz

Dünyanın en zengin ülkelerinden İsviçre'de korona virüsünden ölenlerin sayısı 19'a, virüsü kapanların sayısı ise yaklaşık 2 bin 650'ye çıktı. Sıkı tedbirlerin alındığı ülkede hükümetten ""Korona virüsü vakalarındaki artış o kadar hızlı ki, veri raporlamaya yetişmek zor. Tedbirlere uyun. Hastaneler çökecek" açıklaması geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü, dünyanın en zengin ülkelerinden İsviçre'yi de vurdu. 19 kişinin hayatını kaybettiği, yaklaşık 2 bin 650 kişiye de teşhis konduğu ülkede, hükümetten yapılan son açıklamada "Korona virüsü vakalarındaki artış o kadar hızlı ki, veri raporlamaya yetişmek zor" denildi. Ülkenin salgın hastalıklar idaresinin başkanı Daniel Koch, vaka sayısının daha da artacağı öngörüsünde bulundu.

'YAYILIRSA HASTANELER ÇÖKECEK'

Koch, "Virüs aramızda, şu an daha fazla yayılmasını engellemek için elimizden geleni yapmalıyız. Çok fazla sayıda kişi enfekte oldu ve böyle devam ederse hastaneler çökecek" dedi.

İsviçre'de federal hükümet, virüse karşı Avrupa çapında alınan önlemlerin benzerlerini hayata geçirmekte geç kaldığı gerekçesiyle eleştiriliyordu. Yaygın tepki üzerine dün açıklanan tedbirlerle, 'sıradışı durum' ilan edildi; her tür özel ve kamusal etkinlik yasaklanırken, restoranlar ve barlar kapatıldı.

Ülkede sadece süpermarketler, fırınlar, eczaneler ve postaneler gibi temel gıda ve hizmetleri sunan işyerlerinin açık olmasına izin veriliyor. Okullar 19 Nisan'a kadar kapalı kalacak. (DIŞ HABERLER)