Alman hükümetinin sağlık enstitüsü: Salgın iki yıl sürebilir

Almanya'nın salgın hastalıklar konusundaki yetkili Robert Koch Enstitüsü'nün korona virüsü öngörüsü: Salgının tamamen yok olamsı iki yılı bulabilir.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Alman hükümetine bağlı Robert Koch Enstitüsü, korona virüsü salgınının iki yıl sürebileceğini açıkladı. Enstitünün başkanı Lothar Wieler, "Varsayımımız, bunun yaklaşık iki yıl süreceği yönünde" dedi.

'ÖLÜM ORANINI HENÜZ BİLMİYORUZ'

Berlin'de basın toplantısı düzenleyen Wieler, "Ölüm oranının sonuçta ne olacağını henüz bilmiyoruz" ifadelerini kullanıp, pek çok şeyim aşının ne kadar hızlı bulunup bulunmayacağına bağlı olduğunu söyledi.

'MİLYONLARCA VAKADAN KAÇINMAK İSTİYORUZ'

Wieler, sürecin sonunda küresel nüfusun yüzde 60 ila 70'inin virüsten enfekte olup iyileşeceğini ve bağışıklık kazanacağını  belirtirken, sosyal temasın azaltılamamsı halinde Almanya'da milyonlarca vakanın ortaya çıkacağını söyledi. Alman bilim insanı, "Bundan kaçınmak istiyoruz" dedi.

'YOĞUN BAKIM KAPASİTELERİ İKİ KATINA ÇIKMALI'

Wieler, her beş vakadan birinin ağır olduğuna da dikkat çekerek, hastanelerin yoğun bakım kapasitelerini en az iki katına çıkarmaları gerektiğini söyledi. (DIŞ HABERLER)