İtalya'da bir günde rekor can kaybı

İtalya'da, üç hafta önce patlak veren Kovid-19 salgınında bilanço ağırlaşmaya devam ediyor. Ölenlerin sayısı 368 kişi artarak 1809'a çıktı. Bu sayı bir gün içinde en fazla can kaybı olarak kayıtlara geçti. OHAL ilan edilen İspanya'da, Başbakan Pedro Sanchez’in eşi Maria Begona Gomez Fernandez'e de virüs bulaştı. Özbekistan ve Kongo ilk vakalarını bildirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeni tür korona virüsü, dünya çapında yayılmaya devam ediyor.  Son olarak Özbekistan ve Kongo Cumhuriyeti, ilk vakalarını bildirdi. Öne çıkan gelişmeler şöyle:

İTALYA'DA REKOR ÖLÜM

İtalya'da yeni tip korona virüsten (Kovid-19) ölenlerin sayısı 368 kişi artarak 1809'a yükseldi. Bu sayı ülkede 21 Şubat’tan beri devam eden acil durumda "bir günde kaydedilen en yüksek sayı" oldu. Virüsün bulaştığı kişi sayısı ise 24 bin 747'ye çıktı. Sivil Savunma Genel Müdürü Angelo Borrelli, vatandaşlara "sadece iş, tıbbi yardım ve gıda alışverişi için dışarı çıkmaları" tavsiyesinde bulundu.

MACARİSTAN'DA İLK ÖLÜM

Macaristan hükümeti, 75 yaşındaki bir Macar vatandaşının korona virüsü nedeniyle öldüğünü açıkladı. Hastanın ağır zatürre ve korona virüsü şüphesi ile hastaneye getirilmesinden kısa süre sonra öldüğü belirtildi.

Macaristan'da teyit edilmiş 32 korona vakası var. 159 kişi de karantina altında.

EKVADOR GİNESİ'NE SIÇRADI

Ekvador Ginesi, 13 Mart günü ülkenin başkenti Malabo'ya İspanya'dan gelen 42 yaşındaki bir kadında korona virüsü tespit edildiğini açıkladı.

NETANYAHU'YA TEST YAPILDI

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'ya hiçbir belirti göstermemesi halinde korona virüsü testi yapıldığı, sonucun negatif çıktığı açıklandı.

KAZAKİSTAN'DA OHAL İLAN EDİLDİ

OHAL ilan eden Kazakistan'da, dönmesi gereken vatandaşlar, diplomatlar ve hükümetin davet ettiği kişiler haricinde kimse ülkeye alınmayacak. Kazak vatandaşlarının da ülkeden çıkması yasaklandı.

HOLLANDA'DA SEKİZ YENİ ÖLÜM

Hollanda'da son bir günde sekiz kişinin daha öldüğü, ölü sayısının 20'ye yükseldiği açıklandı. Hollanda Sağlık Bakanlığı, 176 yeni vaka tespit ettiklerini ve toplam vaka sayısının 1135'e yükseldiğini de duyurdu.

İRAN'DA BİR GÜNDE 1209 YENİ VAKA

Komşu İran'da son 24 saatte 1209 kişinin daha korona visürüne yakalandığı tespit edildi. Ülkedeki ölü sayısı 724'e yükseldi.

YUNANİSTAN'DA DÖRDÜNCÜ ÖLÜM

Yunanistan'da bu sabah 53 yaşındaki bir erkek hastanın virüs nedeniyle öldüğü açıklandı. Ülkede ölü sayısı dörde yükseldi.

Erkek hastanın, İtalya ile yakın bağları olan ve kürk ticareti ile tanınan Kastoria kentinde öldüğü açıklandı. Kastoria'nın Yunanistan'da salgından en çok etkilenen yerlerden biri olduğu, şubat ayındaki Milano Moda Haftası'na giden çok sayıda kişinin hastalandığı belirtiliyor.

Yunanistan'da şu ana dek korona virüsüne yakalanan kişi sayısı 228 olarak belirtiliyor. Bu kişilerin beşinin durumu kritik.

İSPANYA BAŞBAKANININ EŞİNE BULAŞTI

15 günlük acil durum ilan edilen İspanya'da, Başbakan Pedro Sanchez’in eşi Maria Begona Gomez Fernandez'de korona virüsü tespit edildi. İspanya Başbakanlık ofisi Gomez'in test sonucunun pozitif çıktığını, çiftin durumunun iyi olduğunu ve önleyici tedbirleri aldığını açıkladı.

İtalya'da hastaların yaş ortalaması düşüyorİtalya'da hastaların yaş ortalaması düşüyor

ÖZBEKİSTAN'DA İLK VAKA

Özbekistan'da Fransa'dan gelen bir Özbek vatandaşına korona virüsü bulaştığı açıklandı. Bu, 34 milyon nüfuslu ülkede ilk vaka.

KONGO: 1 MART'TA FRANSA'DAN GELEN BİR ERKEKTE GÖRÜLDÜ

Kongo Cumhuriyeti, ilk vakasını bildirdi. Ülkeye 1 Mart günü Fransa'dan gelen bir erkekte korona virüsüne rastlandığı, hastanın yanı sıra eşi ve kızının da karantinaya alındığı açıklandı.

JAPONYA'DA VAKA SAYISI ARTIYOR

Japonya'da yeni vaka sayılarında artış yaşandı. Yeni vaka sayısı 1484'e yükseldi. Ülkedeki ölü sayısı ise 29.

MEKSİKA'DA BİR GÜNDE 26'DAN 41'E YÜKSELDİ

Meksika'daki vaka sayısı bir gün içinde 26'dan 41'e çıktı. (DIŞ HABERLER)