Çin: Wuhan'daki sahra hastanelerinin hepsini kapattık

Korona virüsünün ilk ortaya çıktığı Çin'deki yeni vaka sayısı giderek azalırken, salgının merkez üssü olan Wuhan'daki tüm sahra hastaneleri kapatıldı. Salgının kontrol altına alınmış görünmesiyle birlikte, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping Wuhan'ı ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeni tür korona virüsü (Covid-19) Avrupa'da yayılmaya devam ederken, ilk ortaya çıktığı Çin'deki vaka sayısı giderek azalıyor. Gelinen noktada, Pekin yönetimi virüsün merkez üssü olan Wuhan kentindeki tüm sahra hastanelerinin kapatıldığını açıkladı.

Buna göre, kentteki korona virüsü vakalarını tedavi edebilmek için ocak ayından bu yana açılan 14 sahra hastanesinin tamamı bugün itibarıyla kapatıldı. Pekin'in verdiği bilgiye göre, Çin'in tamamında bugüne dek 59 bin 897 hasta taburcu edilmiş durumda. Son bir günde ise ülkede sadece 19 yeni vaka tespit edildi.

Wuhan'da kapatılan sahra hastanelerinden biri.

Salgının kontrol altına alınmış görünmesiyle birlikte, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping de virüsün ilk kez aralık ayında ortaya çıktığı yer olan Wuhan'ı ziyaret etti. Şi, salgın sonrası kente ilk ziyaretinde sağlık görevlilerinin yanı sıra kentte görev yapan asker, polis ve gönüllülerle bir araya geldi. Çin devlet medyası, Şi'nin alınan önlemleri denetlediğini duyurdu. Şi'nin ziyaretiyle birlikte, Çin borsaları da yükselişe geçti.

Şi, Wuhan ziyaretinde hastanedeki bir kişi ile böyle görüştü. (Fotoğraf: Çin devlet medyası)

Pekin yönetimi salgının ilk günlerinde krizi hafife almak ve dünyadan bilgi saklamakla suçlansa da, Dünya Sağlık Örgütü alınan sıkı önlemlere övgü düzmüştü. Şi'nin Wuhan ziyareti, Çin Komünist Partisi'nin virüse karşı zafer ilan etmeye hazırlandığı yorumlarını da beraberinde getirdi. (DIŞ HABERLER)