Sudan Başbakanı Hamduk'a suikast girişimi

Sudan'da Ömer el Beşir diktatörlüğünün yıkılması sonrası geçici yönetimin başbakanlığını üstlenen Başbakan Abdullah Hamduk'un konvoyuna saldırı düzenlendi. Suikast girişiminden kurtulan Hamduk güvenli bir yere götürüldü. Güvenlik güçleri, yabancı uyruklu 2 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 30 yıllık Ömer el Beşir diktatörlüğünün geçtiğimiz nisan ayında halk isyanıyla devrildiği Sudan'da, Başbakan Abdullah Hamduk'a suikast girişiminde bulunuldu. Devlet televizyonu, geçici hükümetin başbakanı olan Hamduk'un başkent Hartum'da konvoyunu hedef alan düzenlenen suikast girişiminden kurtulduğunu ve güvenli bir yere götürüldüğü duyurdu

Sudan devlet ajansının yayınladığı görüntülerde, hasar almış bazı araçlar görülüyor. Reuters ajansına konuşan tanıklar ise saldırının, Hartum'un kuzeyini Hamduk'un ofisinin bulunduğu şehir merkezine bağlayan Kober Köprüsü yakınlarında düzenlendiğini söyledi. Tanıklar, konvoyun havadan vurulmuş gibi göründüğünü aktardı.

Sudan'da geçtiğimiz nisan ayında ekmek zammına karşı patlak veren protestolar, Beşir'in 30 yıllık yönetimine karşı kapsamlı bir harekete dönüşmüştü. Beşir ordu baskısıyla istifa etmek zorunda kalırken, protestocular ile asker arasındaki netameli müzakereler sonucunda bir geçiş hükümeti kurulmuştu. Yeni hükümet son olarak Darfur'da bir barış anlaşmasına imza atmış ve Beşir'i uzun zamandır savaş suçlarından yargılamak isteyen Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne teslim edeceklerini açıklamıştı.

Güvenlik güçleri, Başbakan Hamduk’a düzenlenen suikast girişimiyle ilgili yabancı uyruklu 2 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. (DIŞ HABERLER)

Ömer El Beşir: Ekmek zammı ile devrilen diktatörÖmer El Beşir: Ekmek zammı ile devrilen diktatör