İddia: Suriyeli mülteci sınırda öldürüldü

BBC için çalışan Suriyeli gazeteci Mughira Alsharif, Twitter paylaşımında Halepli bir mültecinin İpsala yakınlarında öldürüldüğünü söyledi. Reuters ajansı ise, Midilli adasına giden bir mülteci botunun alabora olması sonucu bir çocuğun öldüğünü aktardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriyeli bir mültecinin, Türkiye'den Yunanistan'a geçmeye çalışırken sınırda vurularak öldürüldüğü iddia edildi. Reuters'ın iki Türk yetkiliye dayandırdığı haberinde, mültecinin, Yunan güvenlik görevlilerinin ateş açması sonucu öldüğü belirtildi.

BBC için çalışan Suriyeli gazeteci Mughira Alsharif, Halepli mültecinin, İpsala yakınlarında öldürüldüğünü söyledi. Alsharif'in Twitter paylaşımında, "Bu sabah Yunan askeri tarafından öldürülen Suriyeli göçmen, Ahmed Abu Emad. Ahmed, yüzlerce göçmenle İpsala’da sınırı geçmeye çalışırken, Yunan askeri tarafından saat 09:07’de boğazından vurularak öldürüldü. Ahmed’in cesedi Türkiye’ye götürüldü" ifadeleri yer aldı.

Reuters haber ajansının başka bir haberine göre ise Midilli Adası'na giden mülteci botunun alabora olması sonucunda bir çocuk boğularak öldü. Midilli açıklarında alabora olan bottan 47 kişinin ise kurtarıldığı açıklandı.

Sözcü Stelios Petsas, "Yunan-Türk sınırında can kaybı videosu sahtedir. Herkesi Türk propagandası yayan haberler bildirirken itidalli olmaya çağırıyoruz. #sahtehaber #sahteTürkPropagandası" paylaşımını yaptı. (DIŞ HABERLER/Sputnik)